2009. gada 1. augusts, 17:57

Jūlijā vissiltāk bijis Jelgavā un Bauskā

Jauns.lv

Jūlijā augstākā gaisa temperatūra visbiežāk reģistrēta Jelgavā, savukārt lielākā vidējā gaisa temperatūra bija citā Zemgales pilsētā - Bauskā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Jelgavas novērojumu stacijā fiksētā gaisa temperatūra 12 jūlija dienās bija augstākā Latvijā. Šeit reģistrēta arī augstākā gaisa temperatūra Latvijā šajā gadā: 19. jūlijā gaiss Jelgavā sakarsa līdz +30,7 grādiem.

Vidēji gaiss Jelgavā katru dienu sasila līdz +24 grādiem. Nākamā siltākā pilsēta jūlijā bija Bauska, tai seko Rīga un Dobele. Bauskā jūlijā bija arī augstākā vidējā gaisa temperatūra.

Savukārt Ventspilī aizvadītajā mēnesī bija visvairāk vēsu dienu. Ventspils novērojumu stacijā reģistrētā gaisa temperatūra 14 dienās bija zemākā Latvijā, vidēji gaiss sasila līdz +20 grādiem. Līdzīga gaisa temperatūra kā Ventspilī bija arī Kolkā.

Toties naktis Ventspilī aizvadītajā mēnesī bija siltākās Latvijā: vidēji gaiss atdzisa līdz +15 grādiem. Ventspilij seko Liepāja, kur naktī reģistrētā minimālā gaisa temperatūra 11 gadījumos bija augstākā Latvijā.

Dzestrākās naktis jūlijā bija Vidzemes augstienē, kur vidējā minimālā gaisa temperatūra bija +11 grādu. 6. jūlijā Zosēnos tika reģistrēta mēneša zemākā gaisa temperatūra: +1,8 grādi.

Mēneša vidējā gaisa temperatūra Latvijā kopumā bija tuvu normai - tikai dažas grāda desmitdaļas virs tās. Savukārt nokrišņu daudzums jūlijā bija lielāks nekā parasti. Visvairāk lija Kurzemē, it īpaši Kolkā, kur mēneša gaitā nolija ap 200 milimetriem lietus, kas ir trīsreiz vairāk par normu.

BNS