112
2009. gada 10. augusts, 17:59

Krāpnieks internetā sola 2006. gada ražoto “Mercedes Benz S500”

Jauns.lv

Kāds krāpnieks, uzdoties par Zviedrijas latvieti, internetā par pieciem latiem pārdod loterijas biļetes, kuras galvenā balva ir 2006. gada ražotais “Mercedes Benz S500”. Policija pirmdien, 10. augustā, sākusi viltvārža vajāšanu.

“Izlozes” mērķiem izveidotajā mājaslapā internetā tās autors raksta:

“Es, Ziedonis Meimanis, kādreizējais Zviedrijas latvietis, kurš ikdienā vada savu uzņēmumu Skandināvijas reģionā, jau kādu laiku apsveru iespēju pārdot savu automašīnu “Mercedes Benz S500”. Automašīna ir ražota 2006. gada septembrī, ar visām ekstrām utt.

Trīs gadus esmu ar to nobraukājis diendienā un nu vēlos, daļēji arī krīzes spiests, šo automašīnu pārdot kādam labam cilvēkam, kurš turpinātu par to rūpēties un kopt.

Tā kā pieprasījums pēc automašīnām ir stipri nokrities un tradicionālos veidos par pieņemamu cenu auto pārdot nav iespējams, esmu nolēmis savu automašīnu pārdot izlozē: respektīvi, jebkurš cilvēks var iegūt šo mersedesu tieši par pieciem latiem. Tātad, jums atliek tikai piedalīties šajā izlozē un veiksmes gadījumā iegūt savā īpašumā daudzas reizes vērtīgāku automašīnu. Ceru, ka atsaucība būs pietiekami liela, lai ar šīs izlozes palīdzību iegūtu savā īpašumā naudas līdzekļus automašīnas vērtībā.”

Tālāk tiek norādīts bankas konts, uz kuru pārskaitīt piecus latus, lai augusta vidū varētu piedalīties izlozē Saulkrastu pludmalē.

Kasjauns.lv Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijā noskaidroja, ka šāda izloze nav reģistrēta un nav saņemta atļauja tās rīkošanai. Vienlaikus inspekcijas vadītājas vietnieks Edvīns Priede pastāstīja, ka mājaslapā norādītā kontaktinformācija neatbilst patiesībai. Tāpēc inspekcija vērsusies policijā, lai sameklētu viltvārdi, kurš centies iedzīvoties uz vientiešu rēķina.

Elmārs Barkāns


Tēmas