2009. gada 16. augusts, 15:20

Izstrādāti rīcības plāni trokšņu samazināšanai uz Latvijas autoceļiem

Jauns.lv

Izstrādāti rīcības plāni trokšņu samazināšanai uz Latvijas autoceļu posmiem, kuru satiksmes intensitāte pārsniedz sešus miljonus transportlīdzekļu gadā, liecina oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" publicētais paziņojums.

Rīcības plānus pēc Latvijas autoceļu pārvaldītāja "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) pasūtījuma izstrādājušas kompānijas "BRD projekts" un "Estonian, Latvian & Lithuanian Environment".

Paziņojumā arī teikts, ka sabiedriskajā apspriešanā saņemtie priekšlikumi un atsauksmes ir apkopoti, izvērtēti un iespēju robežās iestrādāti rīcības plānos trokšņa samazināšanai.

Rīcības plāni trokšņa samazināšanai izstrādāti valsts galveno autoceļu posmiem A2 Rīga-Igaunijas robeža (Ainaži) no 12,405. līdz 21,52. kilometram (km), kas ir posms Rīgas robeža-Garkalne, autoceļam A6 Rīga-Daugavpils-Krāslava-Baltkrievijas robeža (Pāternieki) 17,370.-22,957. km, kas ir posms Rīgas robeža-pagrieziens uz autoceļu A4. Tāpat rīcības plāni izstrādāti autoceļiem A7 Rīga-Bauska-Lietuvas robeža (Grenctāle) no 7,9. līdz 9,78. km, kas ir posms Rīgas robeža-pagrieziens uz Katlakalnu, autoceļam A8 Rīga-Jelgava-Lietuvas robeža (Meitene) 9,968.-22,079. km, kas ir posms Rīgas robeža-,Olaine un autoceļam A10 Rīga-Ventspils no 13,45. līdz 20. km, kas ir posms Rīgas robeža-Jūrmala.

Paziņojumā teikts, ka informācija par rīcības plānu apstiprināšanu nosūtīta Babītes novada domei, Garkalnes novada domei, Jūrmalas pilsētas domei, Ķekavas novada pašvaldībai, Mārupes novada domei, Olaines novada domei, Rīgas pilsētas domei un Salaspils novada domei.

LVC izveidots 2004.gada nogalē un pieder valstij. LVC pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām.

BNS