2009. gada 22. augusts, 17:23

Eiropas "Grand Prix" izcīņā pirmo starta rindu aizņems "McLaren-Mercedes" piloti

Jauns.lv

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 11.posma - Eiropas "Grand Prix" izcīņas - kvalifikācijas sacensībās sestdien dubultuzvaru izcīnīja "McLaren-Mercedes" komandas piloti.

Pirmo starta vietu, izšķirošajā kvalifikācijas kārtā uzrādot laiku minūte un 39,498 sekundes, izcīnīja pagājušās sezonas pasaules čempions, brits Lūiss Hamiltons, bet viņam blakus no pirmās starta rindas Eiropas "Grand Prix" izcīņu uzsāks somu braucējs Heiki Kovalainens, kurš izcīnīja otro vietu kvalifikācijā ar rezultātu minūte un 39,532 sekundes.

Jau ziņots, ka Hamiltons piektdienas otrajos brīvajos treniņbraucienos jau trešajā aplī piedzīvoja avāriju, atsitoties pret trases nožogojumu un nolaužot savas formulas priekšējo antispārnu, taču "McLaren-Mercedes" komandas mehāniķi acīmredzot ir veiksmīgi tikuši ar šo problēmu galā.

Tikai 31 sekundes tūkstošdaļu no otrās vietas ieguvēja Kovalainena kvalifikācijā atpalika "Brawn Grand Prix" vienības brazīliešu pilots Rubenss Barikello, kurš izcīnīja trešo starta pozīciju svētdienas sacīkstēm, bet ceturtais ātrākais laiks fiksēts "Red Bull" komandu pārstāvošajam vācietim Sebastjanam Fetelam.

Piekto ātrāko laiku uzrādīja Barikello komandas biedrs, pašreizējais čempionāta kopvērtējuma līderis Džensons Batons no Lielbritānijas, bet sesto starta vietu ieguva "Ferrari" vienības somu pilots Kimi Raikonens.

Ceturtajā rindā Eiropas "Grand Prix" izcīņā startēs vācietis Niko Rosbergs no "Williams", kā arī mājinieku cerība, divkārtējais pasaules čempions Fernando Alonso no "Renault" vienības.

Pirmo desmitnieku noslēdza austrālietis Marks Vēbers no "Red Bull" un polis Roberts Kubica no "BMW-Sauber" komandas.

Savukārt itālietis Luka Badoers, kurš šajā posmā aizvieto savainoto "Ferrari" komandas brazīliešu pilotu Felipi Masu, kvalifikācijā, tāpat kā divās no trim treniņbraucienu sesijām, palika pēdējā, 20.vietā.

Kā ziņots, pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc aizvadītiem desmit posmiem līderpozīciju ar 70 punktiem saglabāja Batons, bet otrajā vietā ar 51,5 punktiem izvirzījies Vēbers, savukārt trešais ar 47 izcīnītiem punktiem ir Fetels.

Eiropas "Grand Prix" izcīņai starts tiks dots svētdien plkst.15 pēc Latvijas laika.

LETA