2009. gada 22. augusts, 19:21

Hamiltons ātrākais F-1 Eiropas "Grand Prix" kvalifikācijā Valensijā

Jauns.lv

Lielbritānijas pilots Lūiss Hamiltons sestdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) Eiropas "Grand Prix" kvalifikācijas sacensībās Valensijas pilsētas trasē.

2008. gada F-1 čempions no "McLaren" komandas trases apli veica minūtē un 39,498 sekundēs. Otro starta vietu svētdien paredzētajās sacensībās ieņems Hamiltona komandas biedrs Heiki Kovalainens no Somijas, kurš bija par 0,034 sekundēm lēnāks.

Hamiltons 14. reizi karjerā izcīnīja "pole position", bet pirmo reizi kopš pērnā gada Ķīnas "Grand Prix" izcīņas.

No otrās starta rindas svētdien sacensības sāks brazīlietis Rubens Barikellu no "BrawnGP", un "Red Bull" vācu pilots Sebastjans Fetels.

Piektais ātrākais kvalifikācijā bija pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Džensons Batons ("BrawnGP"), bet sestā starta vieta būs "Ferrari" pilotam Kimi Raikonenam.

Labāko astotniekā tika arī "Williams" pilots Niko Rosbergs no Vācijas un divkārtējais F-1 čempions "Renault" komandas braucējs Fernando Alonso no Spānijas.

Kopvērtējuma otrās vietas īpašnieks Marks Vēbers ar "Red Bull" formulu kvalifikācijā bija devītais.

Iepriekšējā F-1 posmā smagu galvas traumu guvušā "Ferrari" pilota Felipes Masas vietā Valensijā startējošais itālis Luka Badoers kvalifikācijā palika pēdējā 20. vietā.

Eiropas "Grand Prix" izcīņa, kurai svētdien līdzi tiešraidē varēs sekot līdzi arī TV3 pārraidē, sāksies plkst. 15.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms sacensībām Valensijā līderim Batonam ir 70 punktu, Vēberam 51,5, bet Fetelam 47 punkti.

BNS