Sabiedrība

Aldermanes vietā stāsies Baranovskis

Jauns.lv

Valdība šodien Naturalizācijas pārvaldes (NP) priekšnieka amatā iecēla līdzšinējo iestādes vadītāja vietnieku, pašreizējo priekšnieka pienākumu izpildītāju Ēriku Baranovski.

Aldermanes vietā stāsies Baranovskis...

Kā aģentūru LETA informēja Tieslietu ministrijas (TM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Jana Saulīte, Baranovskis ir dzimis 1947.gadā. NP viņš strādā kopš 1994.gada. Pirms tam Baranovskis strādājis Izglītības un zinātnes ministrijā, Izglītības valsts inspekcijā, Zemkopības ministrijā, kā arī bijis Agrorūpnieciskā kompleksa vadības skolas prorektors un Zaļenieku arodvidusskolas direktors.

NP jaunajam priekšniekam ir inženierzinātņu maģistra grāds, ko viņš ieguvis Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā. Baranovskis saņēmis TM pirmās un otrās pakāpes atzinības rakstus, kā arī Tieslietu sistēmas trešās pakāpes Goda zīmi.

Kā ziņots, līdzšinējā NP priekšniece Eiženija Aldermane 17.jūnijā TM iesniedza lūgumu atbrīvot viņu no amata pēc pašas vēlēšanās ar 17.jūliju.

Aldermane šogad tika ievēlēta Rīgas domē no apvienības LPP/LC saraksta. Savu aiziešanu no NP viņa gan nesaistīja ar ievēlēšanu Rīgas domē.

Tagad Aldermane ieņem Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētājas amatu.

LETA