Pircējas izģērbjas „Maxima” apsargu acu priekšā
Sabiedrība
2009. gada 1. septembris, 12:12

Pircējas izģērbjas „Maxima” apsargu acu priekšā

Jauns.lv

Meitenes atkailinās un rāda visus savus „jaukumus” veikala „Maxima” Rīgā, Slokas ielā apsargiem – šādu ainu var redzēt tikko internetā ievietotajā filmiņā par tirgotavas apsargu monitoriem.

Tā kā video skar vairāku konkrētu un atpazīstamu sieviešu privāto dzīvi, portāls kasjauns.lv nolēma to nerādīt.

Filmiņā, piemēram, var redzēt, kā sieviete ieiet lielveikala pārģērbšanās kabīnē un pielaiko krūšturi. Kā teiktu filmas „Limuzīns Jāņu nakts krāsā” galvenā varone Mirtas tante: „Var redzēt visu, kas apaļš, kas karājās”. Atšķirībā no kinokomēdijas šāds skats neuzjautrina ne „Maxima” pircējus, ne arī paša veikala vadību.

Izrādās, ka tagad jebkura pircēja kailvideo bez viņa piekrišanas var ievietot interneta erotiskajās un seksa vietnēs. Valsts datu aizsardzības inspekcija noteikusi, ka novērošanas kamerām virs pārģērbšanās kabīnēm jārāda tikai „izplūduši plankumi”, nevis ķermeņa intīmākās daļas.

Aizdomās turamo loks mazs...

„Maxima Latvija” preses sekretārs Ivars Andiņš kasjauns.lv atzina, ka veikalu ķēdes vadību notikušais uztrauc vairāk nekā citus un ir uzsākta vainīgā, kas pikanto filmiņu ir „palaidis ēterā”, meklēšana. Andiņš uzsver, ka par novērošanas kameru esamību veikalos informē attiecīgas norādes pie ieejas, tās virs pārģērbšanās kabīnēm ir uzstādītas ne tikai „Maxima”, bet arī citos lielajos tirdzniecības kompleksos.

Pēc noteikumiem novērošanas kameru, kas atrodas virs pārģērbšanas kabīnēm, attēlam uz monitoriem ir jābūt „dzēstam vai bloķētam” tā, lai novērotājs nevarētu redzēt „plikumus”, bet tikai „izplūdušus plankumus”. Lai šis noteikums tiktu ievērots, regulāri pārliecinās Valsts datu aizsardzības inspekcija, kas pirms pāris mēnešiem ir attestējusi arī Slokas ielas „Maxima” kameras.

Kāds ļaundaris – „Maxima” apsardzes darbinieks esot atbloķējis sarežģīto novērošanas kameru sistēmu, lai uz ekrāna varētu redzēt „skaidru bildi”, stāsta Andiņš. Aizdomās turamo loks esot diezgan mazs, tādēļ erotisko videomānu varēšot ātri vien atšifrēt. Andiņš teica, ka „Maxima” vērsīsies policijā, lai tā uzsāk aizdomās turamā vajāšanu un sauc viņu pie kriminālatbildības.


Elmārs Barkāns