Rīgas rajona dzērāju auto turpmāk glabās „pentagonā”
Sabiedrība
2009. gada 2. septembris, 21:15

Rīgas rajona dzērāju auto turpmāk glabās „pentagonā”

Jauns.lv

Naudas taupīšanas nolūkos Rīgas reģionā dzērājšoferiem atņemtos transportlīdzekļus turpmāk glabās Iekšlietu ministrijas administratīvā kompleksa teritorijā Čiekurkalnā.

Pašlaik dzērājšoferiem atsavinātos transportlīdzekļus atbilstoši spēkā esošajiem noteikumiem visā Latvijas teritorijā glabā vairākos desmitos valsts un arī privātu autostāvlaukumu, kur par katru transportlīdzekli ik dienas Iekšlietu ministrija (IeM) spiesta maksāt lielas naudas summas, informēja ministrija.

Lai samazinātu izdevumus, kas valstij rodas par dzērājšoferu automašīnu uzglabāšanu speciālajos maksas stāvlaukumos, ministrija radusi iespēju turpmāk Rīgā un Rīgas reģionā šos transportlīdzekļus novietot apsargātā zonā IeM administratīvā kompleksa teritorijā Čiekurkalnā.

Šāds lēmums nodrošina, ka būtiski samazinās izmaksu slogs valsts budžetā, jo nav nepieciešamības par šo pakalpojumu maksāt privātajām firmām.

Jau iepriekš IeM īstenojusi izmaiņas likumos un uzlabojusi savu struktūrvienību darbu, veicinot iereibušiem autovadītājiem atsavināto transportlīdzekļu apriti un samazinot glabājamo transportlīdzekļu skaitu.

Kopš 2006.gada, kad tika ieviestas likumu normas, kas paredzēja arī transportlīdzekļu atsavināšanu, kopumā atsavinātas 38 233 automašīnas.

BNS