Sabiedrība
2009. gada 10. septembris, 19:10

IeM plāno atteikties no diviem īpašumiem pierobežā

Jauns.lv

Pēc pievienošanās Šengenas zonai ir mainījusies kārtība, kādā Valsts robežsardze (VRS) uzrauga Latvijas un Igaunijas robežu, tāpēc Iekšlietu ministrija (IeM) plāno atteikties no diviem nevajadzīgiem nekustamiem īpašumiem pierobežā.

To paredz šodien valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais Ministru kabineta rīkojuma projekts par Rūjienas novada Ipiķu pagastā esošā nekustamā īpašuma "Muita" un bijušā robežkontroles punkta Alūksnes novada Veclaicenes pagastā nodošanu pašvaldību īpašumā.

Kā aģentūru LETA informēja IeM Sabiedrisko attiecību un organizatoriskā darba nodaļas pārvaldes vecākais referents Andrejs Rjabcevs, patlaban valstij piederošais īpašums "Muita" Ipiķu pagastā sastāv no gandrīz 2,5 hektāriem liela zemes gabala, savukārt īpašumā "Veclaicene" ietilpst gandrīz četri hektāri zemes un septiņas būves, to skaitā administratīvā ēka, saimniecības ēka, nojumes un palīgēkas.

Minētie īpašumi vairs nav nepieciešami nedz VRS funkciju veikšanai, nedz arī kādam citam IeM dienestam, tāpēc tos abus plānots atdot bez atlīdzības vietējām pašvaldībām.

Rūjienas novada dome jau paudusi gatavību īpašumu pārņemt un izmantot tūrisma pakalpojumu sniegšanai, savukārt Alūksnes novada dome bijušā robežkontroles punkta ēkā iecerējusi izvietot struktūrvienības, iestādes un komercsabiedrības.

Rīkojuma projekts par īpašumu nodošanu pašvaldībām vēl jāsaskaņo ar Finanšu ministriju, Tieslietu ministriju, Ekonomikas ministriju, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju, kā arī Latvijas Pašvaldību savienību, bet pēc saskaņošanas par to būs jālemj valdībai.