Apturēts "Latvenergo" jauno auto iepirkums
Sabiedrība
2009. gada 24. septembris, 09:24

Apturēts "Latvenergo" jauno auto iepirkums

Jauns.lv

Krīzes dēļ apturēts AS "Latvenergo" jauno automašīnu iepirkums. "Latvenergo" šī gada februārī izsludināja iepirkumu par 700 000 latu ar mērķi iegādāties 137 automašīnas.

Konkursā piedalījās 12 firmas, bet uzvarēja divas. Par deviņu "Ford" pikapu piegādi uzvarēja "Baltic Motors". Savukārt "Auto Italia" ieguva lielāko pasūtījuma daļu - 52 pilnpiedziņas "Fiat Panda" un piecu mikroautobusu piegādi., ziņo laikraksts "Diena".

Viens no iepirkuma uzvarētājiem ir firma "Auto Italia", kas konkursā ieguva lielāko pasūtījumu. Kā vēsta laikraksts, "Auto Italia" pastarpināti pieder Leonam Jakrinam, kas esot viens no apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) sponsoriem. Pēdējos gados viņš partijai ziedojis 46 000 latu.

Vēl viena pastarpinātā "Auto Italia" īpašniece Guna Eglīte TB/LNNK ziedojusi 26 000 latu.

Kā norāda laikraksts, konkursa izsludināšanas laikā Jakrina dēls Emīls Jakrins bija "tēvzemiešu" ekonomikas ministra Kaspara Gerharda padomnieks. Ekonomikas ministrija pārstāv valsts intereses "Latvenergo".

Kā norāda "Diena", pēdējo reizi "Latvenergo" pirka auto pirms diviem gadiem. Kopumā 2007. un 2008.gadā jaunu auto iegādei bija ieplānojis tērēt septiņus miljonus latu. Šajā konkursā nopirkti 572 auto par 5,44 miljoniem latu. Taču ar tiem nepietiekot, jo autoparks ir novecojis. Lūstošos auto "Latvenergo" pārdod izsolēs. Šogad izsolīts pēdējos gados lielākais auto skaits - 193 vienības. Pēdējā izsolē septembrī pārdotas 25 vieglās automašīnas, no tām 15 automašīnas "Nivas". Piemēram, 2002.gada "Niva" ar 165 000 kilometru nobraukumu pārdota par 290 latiem.

LETA