Latvijas armija būs varenāka par Krievijas bruņotajiem spēkiem
Sabiedrība
2009. gada 2. oktobris, 06:19

Latvijas armija būs varenāka par Krievijas bruņotajiem spēkiem

Jauns.lv

Bažas par to, ka Krievija atkal okupēs Baltiju, var izrādīties priekšlaicīgas. Vairāki kaimiņvalsts militārie eksperti uzskata, ka krievu Bruņotie Spēki drīz vien pašlikvidēsies.

Par to liek aizdomāties kriminogēnā situācija Krievijas armijā. Katru gadu Krievijas armijā tiek iesaukti tūkstošiem jaunekļu, kuriem ir bagātīga kriminālā pieredze – viņi ir gan tiesāti, gan sēdējuši cietumā. Tieši viņi arī straujos tempos demoralizē armiju, tajā ievieš cietuma dzīves paražas un vēl nebijušos augstumos uz pjedestāla „paceļ” ārpusreglamenta attiecības jeb „ģedovščinu”;. Tādējādi Krievijas armija pašlikvidēsies, uzskata vairāki militāro procesu eksperti. Normāla armija vispārējā haosā nevar pastāvēt!

Šoruden Krievijas armijā iesauks ap 270 000 puišu. Starp viņiem 12 000 būs kādreizējie cietumnieki, kuri tad arī noteiks toni lielvalsts armijā.

Krievijas Ģeopolitisko problēmu akadēmijas viceprezidents, ģenerālpulkvedis Leonīds Ivašovs ar satraukumu ziņu aģentūrai „BaltInfo” teica: „Bruņoto Spēku kontingents izraisa pamatotas bažas. Ja armijā arī turpmāk dienēs bijušie ieslodzītie un narkomāni, tad mūs drīz vien varēs uzveikt pat Latvijas un Igaunijas armijas.”

Maskavas Politikas un militārās analīzes institūta kara prognozēšanas centra vadītājs Anatolijs Ciganoks uzsver: „Cietuma kārtību armijā ievieš bijušie ieslodzītie, kuru visos veidos ņirgājas un piekauj jauniesaucamos. Padomju armijā bijušajiem ieslodzītajiem vispār rokās nedeva ieroci, bet tagad viņiem vairs nav nekādu ierobežojumu.”

Elmārs Barkāns