Internetā masveidā piedāvā kontrabandas cigaretes
Sabiedrība
2009. gada 9. oktobris, 14:52

Internetā masveidā piedāvā kontrabandas cigaretes

Jauns.lv

Interneta sludinājumu vietnēs cits pēc cita parādās lēto cigarešu piedāvājumi. Vienas paciņas cena ir no 50 santīmiem līdz latam lētāka nekā veikalos.

„Stiprās cigaretes – Ls 5 blokā.” „„Dorchester” un „Sovereign” bloks par 6 latiem.” „Ļoti lētas cigaretes! „Marlboro”. „Parliament”. Piegāde visā Eiropā. Viena paciņa – viena angļu mārciņa (ap 76 santīmiem).” „Cigaretes! Blokā (atkarībā no markas): 11,50, 10, 9, 8,50 vai 7 LVL.”

Šādi un līdzīgi sludinājumi internetā šobrīd atrodami desmitiem. Agrāk kontrabandas cigaretes tirgoja pusslepeni dažādās „točkās”, taču tagad sludinājumos pat tiek norādītas vietas, kur tās var iegādāties.

Kasjauns.lv atsaucās uz vienu šādu sludinājumu un noskaidroja, ka pēc bloka „Winston” cigarešu par desmit latiem jādodas pie kāda Jāņa Pļavniekos, līdzās „Maxima” lielveikalam. Pērkot „Winston” no Jāņa, par vienu paciņu var ietaupīt 52 santīmus. Arī piedāvājums bija kā labākajās legālajās tirgotavās – Jānis piedāvāja izvēlēties paciņas krāsu un stiprumu – „zilās”, „sudrabainās” vai „baltās”.

Vienīgi akcīzes zīme nebūs Latvijas, bet gan Baltkrievijas, piebilda Jānis. Jāteic, ka vairākiem sludinājumiem klāt pievienots arī attēls, kurā redzams cigarešu bloks vai paciņa, uz kuras skaidri salasāms brīdinājuma uzraksts par smēķēšanas kaitīgumu baltkrievu valodā.

Tomēr šis nebija lētākais piedāvājums. Rūpīgāk izstudējot sludinājumus, var atrast vēl lētākas cigaretes.

Elmārs Barkāns

/

Foto: LETA


Tēmas