Krievijas premjers Putins „ielaužas” Latvijas volejbolistu spēlē
Sabiedrība
2009. gada 28. oktobris, 20:13

Krievijas premjers Putins „ielaužas” Latvijas volejbolistu spēlē

Jauns.lv

Krievijas premjers Vladimirs Putins Latvijas apvienotās un Kaļiņingradas volejbola komandas „Dinamo – Jantar” spēles laikā iztraucēja sporta līdzjutējus, negaidīti parādoties tribīnēs.

Neraugoties uz to, ka Krievijas eksprezidents sporta kompleksa „Jantarnij” parādījās spēles vidū, tas kaimiņvalsts medijiem nebija šķērslis, lai paziņotu, ka Kaļiņingradas volejbolisti sagrāva Latvijas izlasi tieši „Putina klātbūtnē”.

Volejbola komandu „Biolars/Olaine – Ozolnieki” un „Rīga/Lāse – R” apvienotā komanda 27. oktobrī Kaļiņingradas jaunuzceltajā sporta kompleksā piedalījās Krievijas Atklātā kausa sacensībās, kurās latviešu pretinieki bija vietējais „Dinamo – Jantar”. Latvieši ar rezultātu 3:0 (25:18, 25:18, 25:17) zaudēja krieviem.

Kaimiņvalsts medijos sporta reportāžās par spēles gaitu ir rakstīts visnotaļ maz. Galvenokārt tiek izcelts tas, ka tribīnēs uz kādu laiku bija pavīdējis Putins, kurš Kaļiņingradā bija ieradies uz kārtējo sēdi par pašvaldību attīstību.

Laikraksts „Sovetskij Sport” raksta: „Krievijas Federācijas valdības vadītājs Kaļiņingradā apmeklēja sporta kompleksu „Jantarnij” Latvijas un „Diinamo – Jantar” spēles vidū un bija apmierināts ar spēles norisi.”

Putina mērķis bija nevis sporta spēles apmeklējums, bet gan vēlme apskatīties uz vienu no dārgākajām Krievijā nule kā uzceltajām sporta būvēm. Sporta komplekss „Jantarnij” izmaksāja 1,443 miljardus Krievijas rubļu jeb 23,53 miljonus latu.

Elmārs Barkāns/Foto: ITAR-TASS/LETA