Sabiedrība
2009. gada 10. novembris, 20:16

KNAB veicis kratīšanu Teātra darbinieku savienībā

Jauns.lv

Otrdien Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki šodien veica kratīšanu Latvijas Teātra darbinieku savienībā (LTDS) sakarā ar kriminālprocesu, kas ierosināts par bijušā Dailes teātra valdes locekļa Aivara Līņa iespējamām nelikumīgām darbībām, aģentūrai LETA apliecināja LTDS sabiedrisko attiecību speciāliste Māra Dzene.

KNAB darbinieki pēc kratīšanas izņēmuši vairākus grāmatvedības dokumentus par LTDS rīkotās teātra mākslas gada balvas «Spēlmaņu nakts» pasākumiem, kas vairākkārt notikuši Līņa vadītajā Dailes teātrī.

«Mēs neko pretlikumīgu neesam darījuši,» apgalvoja LTDS pārstāve.

Kā LETA jau ziņoja, KNAB ir uzsācis kriminālprocesu par prettiesisku rīcību ar valsts finanšu resursiem divās Kultūras ministrijas (KM) pārraudzītās kapitālsabiedrībās - Dailes teātrī un Nacionālajā teātrī. KNAB šo iestāžu vadītājus ir atzinis par aizdomās turētajām personām.

Divu KM kapitālsabiedrību vadītāji tiek turēti aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā pēc Krimināllikuma 318.panta 2.daļas. Abām amatpersonām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Vienai no tām (Līnim) piemērots noteiktas nodarbošanās aizliegums.

LETA