Sabiedrība
2009. gada 18. novembris, 12:55

Režisoram Alvim Hermanim piešķir "Gada rīdzinieka" balvu

Jauns.lv

Rīgas domes svinīgās sēdes laikā Jaunā Rīgas teātra režisoram Alvim Hermanim šodien tika piešķirta Rīgas domes balva "Gada rīdzinieks 2009"

Hermanis pašlaik ir aizņemts darbā Vīnes teātrī "Burgtheater", tādēļ Rīgas domes balva tika pasniegta viņa vecākiem.

Režisoram piešķirta 500 latu naudas balva, mākslinieka Ģirta Burvja veidota statuete, diploms ar Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) parakstu un ziedi.

"Gada rīdzinieka" kandidātus vērtēja konkursa vērtēšanas komisija, kurā bija iekļauti Rīgas domes pārstāvji, kā arī sabiedrībā pazīstami cilvēki - dzejnieks Jānis Peters, sociologs Arnis Kaktiņš, Rīgas Tehniskās universitātes rektors Ivars Knēts, žurnālisti Ina Oškāja, Viesturs Serdāns. Rīgas domē tika saņemtas 58 anketas, kurās balvai bija izvirzīti 38 kandidāti.

Izvērtējot pieteiktās kandidatūras, komisija, aizklāti balsojot, nolēma Rīgas domes balvu piešķirt Hermanim.

"Žūrijas komisijas viedoklis bija tik vienots, ka man nav ne mazāku šaubu par to, ka Alvis Hermanis patiesi ir Gada rīdzinieks. Arī pats šogad esmu redzējis viņa izrādes, kas iestudētas gan Jaunajā Rīgas teātrī, gan Maskavā. Kā Rīgas domes vadītājs un kā rīdzinieks esmu patiesi lepns, ka mūsu pilsētā dzīvo un strādā tik talantīgs cilvēks. Paldies Alvim Hermanim par to, ka, pateicoties viņam, Rīgas vārds tik skaļi ir izskanējis pasaulē," norādīja Ušakovs SC.

Pagājušajā gadā "Gada rīdzinieka 2008" balvu ieguva diriģents, kora "Kamēr" vadītājs, Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors Māris Sirmais.

LETA