112
2009. gada 19. novembris, 17:38

Pret jaunu vīrieti lūdz sākt kriminālvajāšanu par bērnudārza vecuma meitenes pavešanu netiklībā

Jauns.lv

Valsts policija (VP) Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai nodevusi kriminālprocesu par bērnudārza vecuma meitenes pavešanu netiklībā, lūdzot sākt kriminālvajāšanu pret 1983.gadā dzimušu vīrieti, kurš dzīvojis kopā ar cietušā bērna māti.

Kā aģentūru LETA informēja VP Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Sigita Pildava, izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka minētais vīrietis iepazinies ar sievieti, kurai bijusi mazgadīga meita. Viņi sākuši dzīvot kopā, un vīrietis iemantojis sievietes uzticību. Māte ļāvusi vīrietim izņemt no bērnudārza savu meitu un apmeklēt ar bērnu dažādus izklaides pasākumus. Izmantojot šo iespēju, vīrietis sācis ar meiteni veikt pretlikumīgas, netiklas darbības, uzskata policija.

Tiesībsargājošajās iestādēs vērsušies mazās meitenes radinieki, kuriem radušās aizdomas par iespējamām vīrieša prettiesiskām darbībām ar bērnu. Kriminālprocess saistībā ar notikušo VP RRP sākts šā gada 5.janvārī, bet vīrietis aizturēts trīs mēnešus vēlāk - 2.aprīlī. Īsi pēc tam kā drošības līdzeklis viņam piemērots apcietinājums, bet jūnija sākumā persona no apcietinājuma atbrīvota, pastāstīja Pildava.

Policija uzskata, ka izmeklēšanas gaitā ir savākts pietiekams pierādījumu kopums, lai 1983.gadā dzimušo vīrieti sauktu pie kriminālatbildības gan par mazgadīgās meitenes pavešanu netiklībā pēc Krimināllikuma (KL) 162.panta 2.daļas, gan par viņas iesaistīšanu vai izmantošanu pornogrāfiska vai erotiska rakstura materiālu izgatavošanā pēc KL 166.panta 4.daļas.

KL 162.panta 2.daļā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz sešiem gadiem, bet pēc KL 166.panta 4.daļas par vainīgu atzīto personu tiesa var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

LETA