112
2009. gada 10. decembris, 12:31

Izpūstas asaru gāzes dēļ 12 Daugavpils 11.pamatskolas bērnus, skolotāju un apkopēju nogādā slimnīcā

Jauns.lv

Šodien ap plkst.9 Daugavpils 11.pamatskolā tika konstatēta gāzes smaka, tāpēc glābēji no skolas evakuēja 260 bērnus un 40 skolas darbiniekus. 12 skolēni un divi skolotāji nogādāti slimnīcā.

Šodien ap plkst.9 Daugavpils 11.pamatskolā pirmā stāva gaitenī kāds 9.klases audzēknis jokodamies no baloniņa izpūtis piparu, nevis asaru gāzi, kā ziņots sākotnēji, kā dēļ no skolas nācies evakuēt 260 skolēnus un 40 skolas darbiniekus - 12 skolēni, mūzikas skolotāja un apkopēja ievietoti slimnīcā.

Mācību iestādē aģentūrai LETA pastāstīja, ka skolā aptuveni uz vienu stundu nācies pārtraukt mācību procesu, kamēr telpas izvēdinātas. Evakuētie skolēni un skolotāji šo laiku pavadījuši mācību iestādes tuvumā. Par pašsajūtu viņus iztaujājuši uz izsaukumu atbraukušie medicīnas darbinieki.

Vissmagāk incidentā cietusi mūzika skolotāja, kura pēc izslimošanas ar gripu tikai nesen atgriezusies darbā. Viņa, apkopēja un audzēkņi, kas pēc notikušā sajutušies slikti, nogādāti uz slimnīcu.

Daugavpils reģionālajā slimnīcā aģentūrai LETA pastāstīja, ka visas ar piparu gāzi saindējušās personas hospitalizētas, vissmagāk cietusī skolotāja uz kādu laiku pat bijusi ievietota reanimācijas nodaļā.

Kaut arī ar piparu gāzi saindējušos personu veselības stāvoklis patlaban ir stabils, lai nepieļautu sarežģījumus, ārstniecības iestādē mediķu uzraudzībā viņiem nāksies pavadīt divas līdz trīs dienas.

Notikuma apstākļu un iemeslu skaidrošanu uzsākusi policija.

Valdība novembra beigās pieņēmusi jaunu kārtību, kādā nodrošināma skolēnu drošība izglītības iestādēs un to organizētajos pasākumos.

Saskaņā ar to iestādes vadītājam skolas iekšējās kārtības noteikumos būs jāparedz aizliegums skolā un tās teritorijā iegādāties, lietot, glabāt un realizēt gāzes baloniņus, gāzes pistoles, šaujamieročus un aukstos ieročus. Aizliegums attieksies arī uz alkoholu, cigaretēm, narkotiskajām, toksiskajām un psihotropajām vielām.

Ja izglītības iestādes direktors saņems informāciju, vai arī būs radušās aizdomas par minēto priekšmetu vai vielu lietošanu, iegādāšanos, glabāšanu un realizēšanu skolā vai tās teritorijā, par to būs jāinformē pašvaldības policija vai Valsts policija un skolēnu vecāki.

LETA