Tiesa ierosina sporta kluba "Barons" maksātnespējas lietu
Sabiedrība
2009. gada 14. decembris, 16:10

Tiesa ierosina sporta kluba "Barons" maksātnespējas lietu

Jauns.lv

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pēc SIA "Arēna Rīga" pieteikuma ierosinājusi sporta kluba "Barons" maksātnespējas lietu. Lieta ierosināta 11.decembrī, liecina šodien Maksātnespējas reģistrā veiktais ieraksts.

Pagaidām vēl nav ne  izvēlēts sporta kluba "Barons" administrators, ne noteikts paredzamais lietas izskatīšanas datums.

Kluba prezidents Ivo Zonne uzsvēra, ka notikušais nekādi neatsauksies uz basketbola kluba "Barons" turpmāko darbību.

"Mūsu pretinieks izvēlas nevis civilizētus ceļus, bet pieprasīt maksātnespēju. Mums nav nevienas maksātnespējas pazīmes," sarunā ar aģentūru LETA teica Zonne. "Mēs piedāvājām kompromisu, bet viņi par to nevēlējās pat runāt."

Zonne izteicās, ka konflikts starp abām pusēm pagājušajā sezonā radās pēc tam, kad "Arēna Rīga" kļuva par "Barons" sīvāko konkurentu "ASK Rīga" sponsoru. "Mēs pārtraucām sadarbību un pieprasījām samazināt īri, bet viņi to nedarīja."

"Šādi, nevēloties diskutēt, "Arēna Rīga" parāda, cik ļoti viņus interesē sports," uzsvēra Zonne.

"Summa nav nekāda astronomiskā, tas ir civiltiesisks strīds. Tas nekādi neatsauksies uz kluba darbību. Es pats savā biznesā dienā ierosinu gandrīz vai piecas maksātnespējas," izteicās "Barons" prezidents. "Šādi tikai tiek izšķērdēti valsts līdzekļi."

"Barons" pagājušajā sezonā bija otra spēcīgākā Latvijas basketbola līgas komanda.

Pēc "Firmas.lv" datiem, 2001. gadā reģistrētais sporta klubs "Barons", kura juridiskā adrese ir Rīgā, Cēsu ielā 31, pieder uzņēmējam Ivo Zonnem, SIA "UVVI" un SIA "Latvijas nami".

Sporta kluba vienīgā amatpersona ir Andris Vanags.

kasjauns.lv/LETA