Skanēs labdarības koncerts Bērnu slimnīcai
Kultūra
2009. gada 24. decembris, 13:37

Skanēs labdarības koncerts Bērnu slimnīcai

Jauns.lv

58. Starptautiskā ARD izpildītāju konkursa laureāts, kontrabasists Gunārs Upatnieks kopā ar saviem draugiem aicina uz Ziemassvētku labdarības koncertu.

Tas notiks 26. decembrī pulksten 19 Spīķeru koncertzālē. Visi koncerta ieņēmumi, sadarbībā ar kustību „Lielie.lv” tiks ziedoti Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcai. Paredzēts iegādāties gēla matračus priekšlaicīgi dzimušiem bērniem.

„Otram esot jādāvina tas, bez kā pats nevari dzīvot. Mums tā ir mūzika un Ziemassvētkos vēlamies to dāvāt ikvienam, lai iepriecinātu mūsu klausītāju un Bērnu slimnīcas mazuļu sirdis,“ stāsta koncerta idejas autors Upatnieks.

Koncertā piedalīsies arī klavieru kvartets „RIX”, obojists un diriģents Normunds Šnē, pianiste Agnese Egliņa, obojists Egils Upatnieks un čelliste Ieva Puriņa, kamerorķestra „Sinfonietta Rīga” mūziķi. Programma būs ļoti daudzveidīga — sākot ar F. Šūberta, Dž. Botezīnī un V.A. Mocarta līdz pat P. Vaska un M. Bruha skaņdarbiem. Mūziķa lomā atkal atgriezīsies kultūras ministrs Ints Dālderis — viņš spēlēs klarneti.

kasjauns.lv / Publicitātes foto