Sabiedrība
2010. gada 1. janvāris, 20:35

Tīģera gads Latvijā

Jauns.lv

Jaunais 2010. gads Latvijai vieglus laikus nesola. Vienu brīdi lielā labvēļa Jupitera ietekmē gan šķitīs, ka kļūst arvien labāk, taču šis optimisms var izrādīties vien ne ar ko nepamatota ilūzija.

Lielais krusts

Mūsu Latvijas pamathoroskopā, kas datēts ar 1918. gada 18. novembri, diemžēl redzamas vairākas ļoti smagas planētu kombinācijas. Pāri visai horoskopa kartei plešas, astrologu valodā runājot, Lielais kvadrāts jeb Lielais krusts, kas nosaka, ka grūtības un smagums ielikts jau pašos pamatu pamatos. Šajā kombinācijā iesaistītas visnotaļ svarīgas planētas – Saule, kas simbolizē valsti kā tādu un tās pirmās personas, karmas un likteņa planēta Saturns, pēkšņuma un neprognozējamo izmaiņu planēta Urāns un Mēness, ko valstu astroloģijā uzskata par tautas simbolu.

Turklāt mūsu Latvija dibināta pilnmēnesī, kas arī atstāj negatīvu ietekmi. Te uzreiz jāpiebilst, ka pēdējos gados ļoti svarīgi lēmumi pieņemti gluži nevilšus pieņemti tieši pilnmēnesī – Valsts prezidents Valdis Zatlers tika ievēlēts pilnmēnesī, Valda Dombrovska valdība arī, un diemžēl arī 2010. gada valsts budžets ir pilnmēness produkts.

Prognozes var atšķirties

Uzreiz jāteic, ka astrologu veidotās prognozes var atšķirties, jo nav īstas vienotības par Latvijas dibināšanas laiku. Bet tieši dzimšanas stunda un minūte ir ļoti svarīga precīzam prognozes izklāstam. Galvenā problēma ir tā, ka nav īsti saprotams, kāds „pulkstenis” tolaik rādīja laiku Latvijā – Krievijas, Vācijas? Ja tas bija Eiropas laiks, tad vai toreiz pastāvēja ziemas un vasaras laika skaitīšana? Bet, lai vai kā – ir tomēr kombinācijas, pēc kurām atsevišķas tendences varam skatīties.

Glābiņš kopībā un reliģijā

Visu gadu likteņa lēmējs Saturns atradīsies Svaru zīmē, kas mudina uz godīgu, juridiski korektu sadarbību. Iespējams, jaunajā gadā, vairāk nekā citkārt meklēsim sadarbības un apvienošanās iespējas – gan darbā, gan ārpus tā. Cieņā tiks celts abpusējs godīgums, bet, ja kāds rīkosies pretēji likumam un sirdsapziņai – Saturns noliks vietā pēc nopelniem.

Lielais labdaris Jupiters no janvāra beigām līdz jūnijam un pēc tam no septembra līdz 2011. gada janvārim atradīsies Zivs zīmē, kas rosinās optimistiskas, bet diemžēl arī vairumā gadījumu iluzoras izjūtas. Taču savs labums ir - iespējams, cilvēki kļūs līdzjūtīgāki viens pret otru, izpalīdzīgāki. Tajā pat laikā daži meklēs atbalstu reliģijā un mistikā.

Visu gadu lielas enerģijas pilnais Plutons atradīsies Mežāža zīmē, kas iezīmē varas transformāciju un paver ceļu jaunu valdīšanas modeļu izveidei. Tiesa, Plutons Latvijas horoskopā ir slikti aspektēts, kas norāda, ka mums ar to varu – tā ir, kā ir...

Vēlēšanu diena

Bet, ja reiz par valsti un varu, tad nedrīkst aizmirst, ka rudenī gaidām svarīgs politisks notikums - Saeimas vēlēšanas. Šajā laikā Urāns atradīsies tā dēvētajā retrogrādajā stāvoklī, kas var iezīmēt atgriešanos pie vecām, jau bijušām lietām... vai varbūt politiķiem? Kā nekā kādreizējais premjers un Tautas partijas dibinātājs Andris Šķēle acīmredzami ir saposies uz atgriešanos, un varbūt vēl kāds. Diemžēl oktobris nesola, ka varas lietās iespējami kādi pēkšņi pavērsieni uz labo pusi. Vēlēšanu dienā varas planētas veido pat ļoti sliktas kombinācijas. Diemžēl.

Nauda un valdība

Mūsu valsts galvenajai naudas gādātājai – Valda Dombrovska valdībai – pamathoroskopā naudas lietas ir ļoti problemātiskas. Pirmām kārtām jau tajā brīdī, kas Saeima par šo valdību nobalsoja, Saule atradās Zivs zīmē. Bet Zivtiņām bieži vien rodas problēmas naudas lietās – it īpaši no neracionāliem tēriņiem. Turklāt šis veidojums, proti, valdība astroloģiski atgādina tādu kā specvienību, kas izveidota tikai dažiem konkrētiem uzdevumiem: finanses+sadarbības partneru meklēšana+ārzemes.

Valdības pamathoroskopā nauda „mājā” atrodas visa sasaldētājs Saturns. Valdība pūlas, pūlas, bet naudas kā nav tā nav. Pēkšņi no starptautiskajiem aizdevējiem kaut ko dabūjam, tik pat pēkšņi iztērējam. Un atkal nav. Šaurais finanšu deķītis tiek raustīts uz visām pusēm, daudzi paliek neapsegti, un, šķiet, ka no lielās raustīšanas tas kļūst arvien plānāks un knapāks. Naudas mājā atrodas arī Mēness (par nelaimi Svaru zīmē – tik svārstās un svārstās, ne stabilitātes, nekā). Tā vēlamies, tā gribam, bet Mēnestiņam opozīcija ar Venēru (tā arī apgrūtināta, retrogrāda) – atkal grūti. Bet Venēra iekšā ārzemju mājās – nu, nav mums labvēlīgi tie starptautiskie aizdevēji. Ko pa drusciņam aizdod, to ar milzu uzviju maksās ne tikai bērni, bet arī bērnu bērni.

Turklāt Urāna stāvoklis pamathoroskopā visu laiku draud ar pēkšņas krišanas momentu. Arī gaisa stihijas un mainīgo zodiaka zīmju ietekme liela. Līdz ar to, kā iespējamību varam pat pieļaut, ka nākamās Saeimas vēlēšanas šis pilnmēness veidojums nesagaidīs, vai arī visu laiku balansēs uz krišanas plānā naža asmens.

Dombrovska valdības 2010. gada horoskopā naudas planētu Venēru atkal jau ierobežo visa bremzētājs Saturns, kaut gan kopumā izskatās, ka jaunais gads valdības darbā varētu būt veiksmīgāks, nekā iepriekšējais (ja vien nenostrādās Urāns un tā nekritīs, šādi riski pastāv). Arī Latvijas horoskopā naudas lietas izskatās mazliet cerīgākas, nekā aizvadītajā gadā.

Tas – nelielam mierinājumam un uzmundrinājumam.

Guna Kārkliņa, sertificēta astroloģe