Sabiedrība
2010. gada 10. janvāris, 14:05

"Aerodium" sola darbu pie Latvijas paviljona izveides izstādē "Expo" paveikt paredzētajā termiņā

Jauns.lv

"Aerodium" sola darbu pie Latvijas paviljona izveides izstādes "World Expo" vajadzībām paveikt noteiktajā termiņā.

"Aerodium" komunikāciju vadītājs Ansis Egle aģentūrai BNS pastāstīja, ka darbs pie paviljona izveides norit trijās maiņās, tāpēc "esam droši, ka pabeigsim iesākto saskaņā ar plānu - 24.aprīlī".

"Ir parakstīts līgums ar ģenerāluzņēmēju. Pašlaik notiek paviljona tehniskā projekta saskaņošana ar Ķīnas atbildīgajām institūcijām un sākti būvdarbi," aktuālo situāciju gatavošanās procesā skaidroja Egle.

Neskatoties uz to, ka laika atlicis maz, "Aerodium" pārstāvis uzsvēra, ka Latvijas dalība izstādē nav apdraudēta.

Plašāka informācija par Latvijas dalību izstādē "Expo" tiks sniegta pēc pāris nedēļām plānotā preses konferencē.

Jau vēstīts, ka arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) vadītājs Andris Ozols norādīja, ka Latvijas dalība izstādē nav apdraudēta, lai gan ir naiva cerība, ka Rīgas brīvosta piešķirs iepriekš solīto finansējumu pusmiljona latu apmērā.

Tādēļ - lai gan pastāv naivas cerības, Ozols uzskata, ka būs jāmeklē papildu finansējums no citiem avotiem. Nauda nav nepieciešama nekavējoties, bet papildu finansējums būtu jāatrod pusgada laikā, jo izstāde Šanhajā ilgs līdz oktobrim. Ar pašlaik pieejamo finansējumu pietiek, lai sagatavotos izstādei.

Ziņots arī, ka šonedēļ saņemta bankas garantija 500 tūkstošu latu vērtībā un šī nauda pārskaitīta "Aerodium", kam paviljons jāuzbūvē līdz aprīlim.

Galvenais Latvijas ekspozīcijas objekts būs reāls Latvijas inovatīvā gara piemērs "Aerodium", un uzņēmumam arī uzticēta gandrīz visa Latvijas dalībai atvēlētā summa - līgums noslēgts par 2,55 miljoniem latu.

Izstāde Šanhajā norisināsies no maija līdz oktobra beigām.

BNS