Kasjauns.lv prognoze piepildās – "Jaunā laika" Pūce tiek atbildīgā amatā
Politika
2010. gada 11. janvāris, 12:38

Kasjauns.lv prognoze piepildās – "Jaunā laika" Pūce tiek atbildīgā amatā

Jauns.lv

Konkursā uz Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra amatu uzvarējis partijas „Jaunais laiks” aktīvists Juris Pūce. „JL” kadru politika turpina vecās tradīcijas.

Pūces kandidatūra tiks virzīta apstiprināšanai 12.janvārī paredzētajā Ministru kabineta sēdē.

Pagājušajā nedēļā Kasjauns.lv publikācijā „Jauno laiku” kadru politika turpina vecās tradīcijas?” rakstīja: „Nākamais valsts sekretārs jau ir zināms. Tas būšot partijas aktīvists Juris Pūce, kurš savulaik mēģinājis kļūt par Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāru. Toreiz ministre Druviete izšķīrās par labu Kristīnei Jarinovskai, tomēr Pūce palika “apritē” gan kā Izglītības ministrijas Augstskolu akreditācijas komisijas loceklis, gan kā ekonomikas ministra ārštata padomnieks. Tā teikt, cilvēks savu zvaigžņu brīdi sagaidīja...”

Ekonomikas ministrija ir gana nozīmīga (enerģētika, uzņēmējdarbības veicināšana utt.), lai šīs ministrijas valsts sekretāra amatam izvēlētos labāko no labākajiem; jo īpaši, ja ņem vērā, ka ministriju vada “Jaunais laiks”.

Normāli būtu, ja kandidātu atlases komisiju veidotu citu ministriju valsts sekretāri, kāds no Valsts kancelejas, ministriju pārraudzītajām nozarēm (pretendentu sarakstu iesniedz valdībā, tas tiek sijāts un apstiprināts).

Savukārt Ekonomikas ministrijas gadījumā komisiju vada šīs pašas ministrijas valsts sekretāra vietniece Zaiga Liepiņa, kura tātad lemj pati par savu priekšnieku, un citi ministrijas cilvēki.

Acīmredzot šāda noslēgtība bija nepieciešama tieši tādēļ, ka nākamais valsts sekretārs jau bija zināms. Jājautā – ar ko „Jaunā laika” kadru politika atšķiras no pašu kritizētās iepriekšējās kārtības?

Pūces dosjē

Kopš pagājušā gada septembra Pūce ir Ekonomikas ministra ārštata padomnieks izglītības jautājumos, kopš 2007.gada decembra - nodibinājuma "LU fonds" valdes loceklis, bet kopš 2007.gada - Latvijas Universitātes (LU) studiju kursa stratēģiskajā vadībā pasniedzējs. Kopš 2006.gada jūlija Pūce ir arī LU Stratēģijas nodaļas vadītājs, bet kopš 2006.gada maija - SIA "Rīgas juridiskā augstskola" valdes loceklis.

No 2006.gada februāra līdz 2007.gada janvārim Pūce bija Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra padomnieks stratēģijas jautājumos.

Kopš 2002.gada Pūce ir eksperts dažādos projektos un aktivitātēs, kas saistīti ar augstākās izglītības un zinātnes sektoru tiesisko regulējumu, pārvaldību un kvalitātes nodrošināšanu, teikts viņa dzīvesgājumā, kas iesniegts izskatīšanai valdībā.

2003.gadā Pūce ar izcilību pabeidzis LU Juridiskās fakultātes Tiesību zinātnes maģistra programmu, kļūstot par sociālo zinātņu maģistru vadībzinātnē, savukārt 2002.gadā Pūce pabeidzis LU Juridiskās fakultātes Profesionālo programmu tiesību zinātnē, kļūstot par sociālo zinātņu maģistru tiesību zinātnē.

No 2000.gada marta līdz 2002.gada februārim Pūce bijis LU Studentu padomes valdes loceklis, vienlaikus esot arī LU senators - studentu pārstāvis. Kopš 2004.gada jūnija Pūce ir LU senators - vispārējā personāla pārstāvis.

Kā savus vaļaspriekus Pūce norādījis daiļliteratūru, ēst gatavošanu un basketbolu.

Kā ziņots, konkursā uz Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra amatu pieteicās desmit pretendenti, biznesa portālu "Nozare.lv" iepriekš informēja EM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evita Urpena.

Konkursa noteikumi paredzēja, ka kandidātiem jābūt ar augstāko izglītību, ne mazāk par trīs gadu pieredzi vadošā amatā valsts institūcijā vai vidējā vai lielā kapitālsabiedrībā. Kandidātam jābūt zināšanām valsts pārvaldes, tostarp interešu konflikta novēršanas, rīcības ar valsts finanšu līdzekļiem un mantu, civildienesta un citos jautājumos.

Kasjauns.lv,LETA/Foto: LETA