Čakša tiks upurēta zaļzemnieku labā, prāto opozīcijas politiķis Bondars
Mārtiņš Bondars.
Politika
2016. gada 16. jūnijs, 09:34

Čakša tiks upurēta zaļzemnieku labā, prāto opozīcijas politiķis Bondars

Jauns.lv

Topošā veselības ministre Anda Čakša tiks upurēta Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politisko interešu vārdā, šorīt Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" prognozēja Saeimas opozīcijā esošās Latvijas Reģionu apvienības (LRA) līderis Mārtiņš Bondars.

Viņš pauda viedokli, ka Čakšas ministrēšana nākotnē varētu piedzīvot tādu pašu galu kā Mārītes Seiles vēl nesenā saimniekošana Izglītības un zinātnes ministrijā, jo abām neesot skaidra politiskā atbalsta no partijām, kas viņas virza amatam.

Bondars arī uzsvēra, ka Čakšai nav vēlētāju atbalsta - līdzšinējā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāja nav kandidējusi ne pašvaldību, ne Saeimas, ne Eiropas Parlamenta vēlēšanās, un tas nozīmē, ka gadījumā, ja Čakšas dēļ ZZS reitingi sāks krist, politiskajam spēkam nebūs nekādu šķēršļu no viņas kā ministres vienkārši "atbrīvoties".

"Mēs ļoti labi zinām, ka ZZS pēc būtības savu darbību veic tieši, balstoties uz socioloģiskajiem pētījumiem, nevis uz to, kas valstij vajadzīgs," sacīja LRA līderis.

Kā ziņots, Saeima šodien lems par Čakšas apstiprināšanu veselības ministra amatā. Viņu šim amatam virza ZZS, un Čakšas kandidatūru atbalsta arī koalīcijas partneri - "Vienotība" un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Tikmēr opozīcijā esošā LRA nolēmusi Čakšas kandidatūru neatbalstīt, jo viņas politiskās pieredzes trūkums varot neļaut "izsist" jeb panākt nozarei nepieciešamos rezultātus, sacīja LRA Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dainis Liepiņš.

Opozīcijā esošajai "Saskaņai" par Čakšas apstiprināšanu veselības ministra amatā būs brīvais balsojums, tomēr frakcijas vairākums Čakšu varētu atbalstīt, sacīja politiķis Valērijs Agešins. Arī "No sirds Latvijai" deputāti plāno balsot par Čakšas apstiprināšanu veselības ministra amatā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA