Kāpēc mūsu olimpieši ģērbsies igauņu drēbēs?
Sabiedrība
2010. gada 20. janvāris, 08:23

Kāpēc mūsu olimpieši ģērbsies igauņu drēbēs?

Jauns.lv

Pašmāju uzņēmumi neesot spējīgi uzšūt specifisko individuālo ziemas sporta apģērbu. Tāpēc Latvijas delegācijai ziemas olimpiādē tērpus ir ražojuši igauņi.

Tikmēr pašmāju ražotāji atzīst, ka nemaz nav pamanījuši izsludināto konkursu, raksta „Latvijas avīze”

Šodien paredzēta Latvijas Olimpiskās delegācijas tērpu prezentācija. Tajos dominēšot trīs krāsu gammas – balta, sarkana un melna, ar iestrādātiem latvisku rakstu motīviem.

Uz Vankūveru dosies aptuveni 60 sportisti. Diemžēl nevienu no viņu tērpiem nerotās kāda pašmāju uzņēmuma vārds – visus apģērbus ražojušas Igaunijas kompānijas "ATLM Design OU" un "Adidas Baltic".

Izrādās, ka uz LOK atklāto konkursu pieteikusies tikai Igaunijas kompānija "ATLM Design OU". "Varam tikai izteikt nožēlu, ka Latvijā pašlaik nav kompānijas, kas varētu nodrošināt mūsu atlētus ar parādes un brīvā laika ekipējumu ziemas spēlēm. Neredzam nevienu vietējo ražotni, kas varētu LOK piegādāt kompleksu pasūtījumu,” „LA” stāsta LOK pārstāve Ilze Āķe-Vīksna.

Tikmēr pašmāju modes industrijas pārstāvji ir izbrīnīti, ka LOK rīkotajā konkursā bijis tikai viens, turklāt ārzemju uzņēmums.

Modes māksliniece Natālija Jansone: "Es nemaz nezināju, ka šāds konkurss ir bijis izsludināts! Mani izbrīna arī tas, ka LOK nevienam latviešu dizaineram, tajā skaitā man, nav pat pajautājis, vai kāds spētu šādu kolekciju izgatavot."

"Tas, ka sportistus ģērbj igauņi, ir absolūti nepareizi. Tādējādi sabiedrībai tiek raidīta nepareiza vēsts – Latvijas uzņēmumi to nespēj." pārliecināta ir Latvijas Modes fonda vadītāja Inita Saulīte-Zandere

Savukārt LOK atzīst – pēdējo reizi Latvijas apģērbu kompānija olimpiešiem tērpus darinājusi 2004. gada olimpiādei Atēnās. Sadarbība esot bijusi neveiksmīga, raksta „Latvijas avīze”. Konkursā uzvarēja Latvijas apģērbu šūšanas kompānija "Spektra", kas mūsu sportistus nodrošināja ar parādes un brīvā laika apģērbu no lina. Darba gaitā gan atklājās, ka uzņēmuma jaudas pasūtījuma izpildei ir nepietiekamas. Lai darbu pabeigtu laikā, nācās piesaistīt citas kompānijas.

Kasjauns.lv/foto:LETA