112
2010. gada 29. janvāris, 21:10

Policija pazudušos brāļus Roņus aiztur Trikātā

Jauns.lv

Valsts policija Beverīnas novada Trikātā aizturējusi no Cēsu puses bērnunama pazudušos brāļus Roņus, kas, kā sākotnēji tika ziņots policijai, bijuši nolaupīti un tiekot vesti uz Poliju.

To, ka zēni aizturēti Trikātā, aģentūrai BNS apstiprināja iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Ilze Ungure aģentūrai BNS teica, ka zēni atrasti pie kāda drauga. Pašlaik no puišiem tiekot pieņemti paskaidrojumi.

To, kas ziņoja par zēnu nolaupīšanu, un visos pārējos apstākļus policija vēl noskaidrošot.

Cēsu iecirknī ceturtdien no Valsts policijas Starptautiskās sadarbības biroja saņemta informācija, ka abi minētie zēni Aldis un Raitis Roņi, iespējams, ir nolaupīti.

Policija jau dienas laikā paziņoja, ka nav nekāda pamata uzskatīt, ka zēni ir nolaupīti un izvesti no valsts.

Brāļi jau iepriekš bijuši likumsargu redzeslokā, jo abiem ir nosliece uz klaiņošanu.

Arī Liepas pagasta bērnunama "Skangaļi" direktors Modris Jankovskis apšaubīja versiju, ka abi pazudušie zēni būtu nolaupīti.

1995. un 1997.gadā dzimušie zēni no bērnunama pazuduši jau 12.janvārī. Šajā laikā policisti vienu puiku esot noķēruši, taču viņš atkal izbēdzis. Bērnunama direktors norādīja, ka abiem puišiem ir nosliece uz klaiņošanu un šī nebūt nav pirmā reize, kad viņi pazuduši.

Jau vēstīts, ka Latvijas policijas ceturtdien saņēma informāciju par diviem nozagtiem bērniem, kurus, iespējams, vedot uz ārzemēm. Zēnu meklēšanā iesaistīta arī robežsardze.

BNS