Sabiedrība
2010. gada 30. janvāris, 14:03

"Rietumu banka" neplāno pārdot "Arēnu Rīga"

Jauns.lv

Nesen par "Arēnas Rīga" īpašnieku kļuvušās "Rietumu bankas" plānos nav jauniegādāto īpašumu pārdot, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja bankas Sabiedrisko attiecību, reklāmas un mārketinga pārvaldes vadītāja vietniece Eleonora Gailiša.

Viņa uzsvēra, ka "Arēna Rīga" turpinās darboties pēc tiem pašiem principiem, kā līdz šim, un "Rietumu banka" neplāno būtiskas pārmaiņas kompleksa darbībā vai menedžmentā.

"Vēl pirms pirkšanas darījuma noslēgšanas mēs rūpīgi izvērtējam "Arēnas Rīga" darbību un esam ar to pilnīgi apmierināti - tas ir mūsdienīgs un perspektīvs objekts, strādā veiksmīgi un ar peļņu, tai ir labs menedžments, ir ieplānoti nozīmīgi pasākumi gan sporta, gan izklaides jomā," pauda Gailiša.

Banka nav plānojusi mainīt arī daudzfunkcionālās halles nosaukumu.

Vienlaikus viņa norādīja, ka banka piedalīsies "Arēnas Rīga" darbības finanšu aspektā. "Esam pārliecināti, ka bankas pieredze šajā jomā pozitīvi ietekmēs šī kompleksa perspektīvas," norādīja "Rietumu bankas" pārstāve.

"Arēnas Rīga" ēka ir tikai daļa no iegādātā objekta. Kompleksam ir liela pieguļoša teritorija - aptuveni seši hektāri starp Skanstes un Vesetas ielām, kur ir ieplānots būvēt lielu izklaides un tirdzniecības centru.

Pašlaik gan šie plāni ir atlikti, bet "Rietumu banka" no tiem neatsakoties.

Kā ziņots, pagājušā gada nogalē "Rietumu banka" ar sava meitasuzņēmuma "AR Entertainment Limited" starpniecību iegādājusies 100% kapitāldaļu kompānijā "Arēna Rīga". Tā rezultātā banka savā īpašumā ieguvusi daudzfunkcionālo halli, rakstīja laikraksts "Biznes&Baltija".

"Arēna Rīga" nopirkta no Genādija Bondarika, kuram piederēja 60% "Arēna Rīga" kapitāldaļu, viņa dzīvesbiedres Elēnas - 10%, kā arī firmas "Arena Invests" - 30%. "AR Entertainment Limited" reģistrēta Kiprā. Darījuma detaļas netiek atklātas.

Jau iepriekš banka un arēna sadarbojušās, arī kreditēšanas jomā.

Arēna tika uzbūvēta 2006.gadā, gatavojoties pasaules hokeja čempionātam. Ēkas kopējā platība ir 22,57 tūkstoši kvadrātmetru. Pērn arēnā notikuši 129 dažādi pasākumi.

"Arēnas Rīga" apgrozījums 2008.gadā bija 2,61 miljons latu, bet peļņa - 447 000 latu.

"Arēnas Rīga" valdē iekļauts "Rietumu bankas" Kredītu un investīciju pārvaldes vadītāja vietnieks Renāts Lokomets. Darbu turpinās arēnas valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris.

Kā atgādina laikraksts, Bondariku ģimene arēnas kapitāldaļas 2008.gadā ieguva no par dažādiem noziegumiem apsūdzētā uzņēmēja Igora Ivanova. Divus gadus iepriekš Ivanovs arēnu nopirka no firmas "Merks" par 17,61 miljonu eiro (12,3 miljoniem latu).

LETA