2010. gada 1. februāris, 13:12

Eksprezidentei piemīt erudīta gastronomiskā pieredze

Jauns.lv

Vaira Vīķe—Freiberga reiz žurnālam „Santa” atklāja, ka viņa arī pirms prezidentūras ir daudz ceļojusi un viņas „gastronomiskā pieredze bijusi pietiekami erudīta”.

Apsvilinātas jūras ķemmītes ar zirņu ravioli un „vendace” ikru sviesta mērci, kazlēna konfī ar dārzeņu kasulē, tvaikota jūrasvilka fileja garšaugu kažokā, smalki vīni un daudz kas cits likti uz prezidentes un viņas svītas un viesu galda.

2001. gadā vien Rīgas pils restorānā „Vincents” izdeva gandrīz 20 000 latu, saņemot vidēji trīs rēķinus mēnesī. No „Skonto zivju restorāna” — 15 rēķini par nepilniem 10 000 latu. Par „Nomedas” (kafejnīcu tīkls „Salas”  kūciņām un tortītēm — 900 latu. „Kuso” par 15 rēķiniem — 34 500 latu.