Sabiedrība
2010. gada 1. februāris, 16:32

"Maxima" veikalā Ventspilī reliģiskas pārliecības dēļ netirgo alkoholu

Jauns.lv

Ventspilī tirdzniecības centra īpašnieka reliģiskās piederības dēļ "Maxima Latvija" veikalā nav iespējams iegādāties alkoholiskos dzērienus, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprina "Maxima Latvija" preses sekretārs Ivars Andiņš.

Andiņš norāda, ka sadarbības noteikumi tika izrunāti un bija zināmi jau pirms veikala atvēršanas, tas ir, pirms pāris gadiem, kad tika atklāts "Maxima" veikals Ventspilī.

"Ventspils ir nozīmīga pilsēta, un veikals atrodas izdevīgā vietā, turklāt uz tā rēķina vairāk tiek piedāvātas citas preces, tāpēc "Maxima Latvija" respektē īpašnieka vēlmes," norāda Andiņš.

Andiņš atzīst, ka šis ir pirmais gadījums uzņēmuma vēsturē, kad reliģiskas pārliecības dēļ tirdzniecības telpu īpašnieks atsakās no konkrētas produktu grupas, norādot, ka diez vai varētu rasties līdzīgi precedenti, kas būtu saistīti ar pārstāvju reliģisko piederību.

Tirdzniecības centrs pieder SIA "Garantija", un tās valdes priekšsēdētājs Musans Mačigovs pēc reliģiskās pārliecības ir musulmanis. Īpašnieks apstiprināja, ka alkoholu Ventspils "Maximā" netirgo, bet no sīkākiem komentāriem atturējās, norādot, ka tā ir viņa "privāta lieta".

BNS