Sabiedrība
2010. gada 2. februāris, 14:56

Šlesers plāno veikt vērienīgu sniega izvešanu

Jauns.lv

Lai normalizētu situāciju galvaspilsētas ielās, no Rīgas centra nākamo dienu laikā plānots izvest ievērojamu daudzumu sniega, piesaistot papildu tehniku gan no valsts, gan privātajiem uzņēmējiem, šodien žurnālistiem paziņoja Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC).

Šlesers norādīja, ka atbildīgie dienesti strādājuši visu nakti, bet snidzis tik stipri, ka drīz vien pēc nošķūrēšanas ielas atkal klājusi bieza sniega kārta. "Pēdējo 15 gadu laikā Rīgā nav tā snidzis. Dienestiem bija ārkārtīgi smagi strādāt. Rīgai pašai nav tādas tehnikas, lai ar visu tiktu galā."

Vicemērs atzina, ka Rīga neesot bijusi pilnībā gatava šādam sniega apjomam, bet pašvaldībai esot rīcības plāns, kā tikt ar šo situāciju galā, piesaistot gan spēkus no valsts autoceļu uzturētājiem, gan privātā sektora.

Šlesers skaidroja, ka Rīgas centrā sniegu nevar vienkārši nošķūrēt ielas malā, jo sniega esot pārāk daudz un tiekot aizbērtas gājēju ietves. Tāpēc sniegu nepieciešams no pilsētas izvest.

Šlesers norādīja, ka trīs dienu laikā plānots izvest lielāko daļu sniega no pilsētas centra. Tajās vietās, kur tiek turētas automašīnas, sniega izvešanai būšot jāvelta vēl pāris dienas.

Satiksmes departamenta direktors Edgars Strods informēja, ka sniegs tikšot izvests uz speciālām vietām jeb depozītiem. Viena kubikmetra izvešanas kopējās izmaksas esot zem septiņiem latiem.

Šlesers atzina, ka pašvaldībai šiem darbiem būs jāpiešķir finansējums no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Par šo līdzekļu piešķiršanu vēl būs jālemj.

"Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens sacīja, ka uzņēmumam sniegs īpašus zaudējumus radījis neesot. "Sabiedriskais transports vairāk vai mazāk kursē, kaut arī kavējas, un uzņēmumā strādā pieredzējuši darbinieki, kurus šāda situācija nav pārsteigusi."

Kā ziņots, vakar pa dienu un pagājušajā naktī Rīgā stipri sniga. Galvaspilsētā izveidojusies 50 centimetrus bieza sniega sega. Sniegs apgrūtināja satiksmi Rīgas ielās. Kavējās arī sabiedriskais transports.

LETA