Sabiedrība
2010. gada 7. februāris, 22:10

Mūrniece bažīga par ostas policijas veidošanas plāniem Rīgas brīvostā

Jauns.lv

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Jaunais laiks") ir bažīga par ostas policijas veidošanas plāniem Rīgas brīvostā, svētdien vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Plānots, ka jaunā struktūra būs nevis Iekšlietu ministrijas vai domes, bet gan viena cilvēka - ostas pārvaldnieka pārziņā. Rīgas brīvosta to arī finansēs, sākotnēji izveidošanai ieguldot vienu miljonu latu.

Mūrniece piekrīt, ka šis jautājums būtu skatāms valdībā, jo tad tiktu izvērtētas arī alternatīvas, piemēram, ostas policijas pakļaušana Valsts policijai, nevis ostas pārvaldniekam, kas viņam dotu pārāk lielu varu.

"Mūsu uzskats ir, ka ostā tāda atsevišķa policija kā struktūra, kurai ir tāda ļoti nopietna struktūra, līdz ar to tādas funkcijas automātiski tādai kā policijai tās ir pavisam citas, nekā tās būtu apsardzes firmas gadījumā. Jebkurā gadījumā tas nosaukums sevī ietver ļoti nopietnas lietas. Un kādam varbūt ir svarīgi, ka kaut kas saucas tieši tā, ka tā ir policija, nevis, ka tā ir kāda apsardzes firma vai struktūra, kas nodrošina apsardzi," sacīja ministre.

Atbalstu ostas policijas izveidei iepriekš paudis Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins un kārtības policijas priekšnieks Andris Dzenis. Raidījuma rīcībā esošā informācija gan liecinot, ka rūpes par drošību nav vienīgais šāda atbalsta iemesls, un nav izslēgts, ka šī struktūra varētu kļūt par viņu abu nākamo darbavietu.

Voins nenoliedz, ka šādu iespēju apsver, un ka viņam jau ir konkrēti plāni, kā ostas policija strādās, vēsta raidījums.

BNS