Sabiedrība
2010. gada 2. aprīlis, 19:18

Latvijas cietumos Lieldienas sagaida ar dievkalpojumiem un filmu skatīšanos

Jauns.lv

Vairākos Latvijas cietumos ieslodzītie Lieldienas sagaida ar dievkalpojumiem, tematisku filmu skatīšanos, pārrunām par dzīves jēgu, kā arī sporta un prāta spēļu turnīriem, aģentūra LETA uzzināja Ieslodzījuma vietu pārvaldē.

Piemēram, Jēkabpils cietumā ieslodzītajiem šodien tiek demonstrēta filma "Kristus ciešanas", bet rīt un parīt iecerēti analītiski tematiski dialogi par ciešanu jēgu, nāvi, augšāmcelšanos un nemirstību kristīgās ticības kontekstā, kā arī meditācija. Tāpat Jēkabpils cietumnieki šajās dienās varēs piedalīties vietējā mēroga novusa čempionātā, apmeklēt bibliotēku un sporta pasākumus.

Iļģuciema cietumā ieslodzītās sievietes šodien uzkopj un labiekārto cietuma nodaļas, skatās videofilmas, kā arī audzinoša un izzinoša rakstura televīzijas pārraides. Vēlā pēcpusdienā notiks radošo darbu izstāde Lieldienu svētkiem. Savukārt Pirmajās Lieldienās ieslodzītajām paredzēts ekumēnisks svētku dievkalpojums, dažādi reliģisko konfesiju pasākumi un sporta nodarbības.

Otrajās Lieldienās Iļģuciema cietumā ieslodzītajām paredzēts dievkalpojums ar draudzi "Patiesības vārds" un Lieldienu koncerts cietuma klubā.

Tikmēr Liepājas cietumā dievkalpojums notiek jau šodien, bet pārējās svētku dienās iecerēti galda tenisa un novusa turnīri, kā arī sporta nodarbības.

Savukārt Valmieras cietumā ieslodzītie šodien spēlē galda spēles, volejbolu un futbolu pa vienībām, kā arī skatās televīzijas pārraides. Tādas pašas aktivitātes ieslodzītajiem iecerētas arī pārējās svētku dienās, dievkalpojums šajā cietumā nav plānots.

Cēsu audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem šodien notiek futbola turnīrs, Pirmajās Lieldienās gaidāms svētku koncerts, bet Otrajās Lieldienās - zīmēšanas konkurss "Krāšņās Lieldienas".

Tikmēr Daugavgrīvas cietuma Daugavpils nodaļas ieslodzītie šodien bauda ģitāru koncertu, kurā spēlē notiesātie Sergejs Dmitrijevs un Pavels Gaponovs. Tāpat cietumniekiem šodien notiek minilekcija "Dzīves vērtības", filmas skatīšanās un apspriešana. Vēl šodien paredzēts šaha turnīrs, bet rīt - tenisa turnīrs.

Lieldienu apsveikumus no reliģisko konfesiju pārstāvjiem Daugavpils nodaļas ieslodzītie šogad saņems videoformātā. Savukārt Pirmajās Lieldienās notiesātajiem uzstāsies grupa "Šalom".

Tikmēr Daugavgrīvas cietuma Grīvas nodaļas ieslodzītie šodien diskutē par dzīves vērtībām un spēlē volejbolu, bet sestdien viņiem gaidāms arī tenisa turnīrs un svētku dievkalpojums. Arī viņus Pirmajās Lieldienās priecēs grupa "Šalom".

Jelgavas cietumā šodien un svētdien notiks notiesāto instrumentālā ansambļa koncerts. Tāpat ieslodzītie šajās dienās piedalās basketbola, dambretes un galda tenisa turnīrā, bet rīt divas stundas paredzēta karaoke dziedāšana. Otrajās Lieldienās Jelgavas cietumā plānots Lieldienu muzikālais dievkalpojums ar grupas "Korinta" piedalīšanos.

Tikmēr Šķirotavas cietumā šajās dienās ik rītu paredzēts dievkalpojums un garīga rakstura pārrunas starp ticīgajiem notiesātajiem. Ieslodzītajiem paredzēts arī daudz strādāt - veikt sanitāros un sadzīves darbus, tīrīt segas un matračus, vēdināt telpas un sakopt apkārtni. Notiesātajiem plānotas arī Bībeles apmācības stundas, dažādi sporta pasākumi un televīzijas pārraižu skatīšanās.

Brasas cietumā šodien notiek dažādas sporta aktivitātes, audzinoša un izzinoša rakstura televīzijas pārraižu un filmu skatīšanās, kā arī Pestīšanas armijas koncerts un dievkalpojums. Rīt ieslodzītajiem gaidāms baptistu draudzes dievkalpojums, sporta aktivitātes un bibliotēkas apmeklēšana. Tādas pašas aktivitātes plānotas arī svētdien, bet Otrajās Lieldienās cietumā notiks Luterāņu dievkalpojums.

Savukārt Rīgas Centrālcietumā Lieldienu pasākums bija jau vakar. Šodien ieslodzītajiem notiek sporta stafete un luterāņu dievkalpojums, bet rīt nepilngadīgajiem cietumniekiem plānots spēlēt futbolu. Svētdien Centrālcietumā gaidāmi divi dievkalpojumi, bet Otrajās Lieldienās cietumnieki atkal vairāk pievērsīsies sporta aktivitātēm.

LETA