Nedēļas foto. Novērtē Zatlera smaidu
Sabiedrība
2010. gada 9. aprīlis, 15:20

Nedēļas foto. Novērtē Zatlera smaidu

Jauns.lv

Viltīgs, lepns, sabijies, bijīgs, šķelmīgs, laimīgs – tā var raksturot Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera smaidu, tiekoties Prāgā ar ASV prezidentu Baraku Obamu.

Katrs, kurš apskatījies šo Valsts prezidenta kancelejas foto meistara Toma Kalniņa darbu, gluži kā raugoties Džokondas portretā, min visdažādākās versijas par to, kā fotoattēlā izskatās mūsu prezidents. Izsaki savu viedokli arī Tu!

Foto tapis Prāgā, kur Zatlers kopā ar citiem Baltijas un Centrāleiropas valstu līderiem piedalījās Baraka Obamas rīkotajās darba vakariņās.

Abi norāda uz Latvijas pienesumu

Ja runā par pasākuma oficiālo pusi, tad ASV prezidents atzīmēja Latvijas un pārējo valstu nozīmīgo pienesumu Eiropas un kolektīvās drošības sistēmas stiprināšanā pēdējo divdesmit gadu laikā.

Savukārt Zatlers atzīmēja, ka ir pagājis gads, kopš iepriekšējās tikšanās ar ASV prezidentu Baraku Obamu Prāgā Eiropas Savienības (ES) un ASV samita ietvaros. Šajā laikā abu valstu divpusējās attiecības ir kļuvušas ciešākas.

Sarunas starp 13 valstu vadītājiem, kas norisa lietišķā un atvērtā gaisotnē, galvenokārt tika veltītas starptautiskajiem jautājumiem - situācijai Afganistānā, Irānā, Balkānos, kā arī ES un ASV sadarbībai.

Valdis Zatlers atzina, ka būtiska ir ne tikai sabiedroto militārā iesaiste šajā valstī, bet arī palīdzības sniegšana tās ekonomiskajai attīstībai. Viņš arī norādīja uz Latvijas pienesumu - nemilitāro kravu tranzīta uz Afganistānu veicināšanu.

Obamas smaids nekad nemainās! Video montāža ar dažādiem foto
Kasjauns.lv. LETA/Foto: Toms Kalniņš, Valsts prezidenta kanceleja