Viskārotākais valdībā ir tieslietu ministra portfelis
Politika

Viskārotākais valdībā ir tieslietu ministra portfelis

Jauns.lv

No vakantajiem ministru amatiem valdībā viskārojamākā esot tieslietu ministra vieta. Par to partijas izrāda vislielāko interesi, vismazāko – par veselības ministra amatu.

Viskārotākais valdībā ir tieslietu ministra portfe...

To neesot iekārojis neviens. "Jaunais laiks" uzskata, ka ministrus varētu meklēt no profesionāļiem, kuri nav partiju biedri, bet par kuriem tās varētu uzņemties atbildību, ziņo „Diena”. Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) jau esot pieredze, - Jāņa Dūklava deleģēšana zemkopības ministra postenim esot attaisnojusies.

"Sabiedrība citai politikai" (SCP) ārlietu ministra amatam nominē bijušo ministru Arti Pabriku, bet pārējo izteikumi liecinot par mazām izredzēm viņam atgriezties Ārlietu ministrijā.

"Pilsoniskajai savienībai" (PS) varētu būt tiesības uz vēl vienu posteni valdībā, bet šādas tiesības, visticamāk, netiks dotas ar pieciem deputātiem pārstāvētajai TB/LNNK, lai cik ļoti tā vēlētos gaidi Bērziņu redzēt atgriežamies tieslietu ministra amatā.

To vēloties arī PS, kuras līderis Ģirts Valdis Kristovskis ir ieguvis juridisko izglītību. Kāds citas partijas biedrs laikrakstam izteicies, lai Kristovskis "pat nesapņo! lai viņi uzņemas atbildību par veselības nozari, virzot amatam, piemēram, Mārtiņu Šicu."

Šāda attieksme tiek skaidrota ar to, ka PS jau ir viens labs amats - aizsardzības ministrs.

Veselības ministriju, visticamāk, arī vadīs PS vai SCP izraudzīts cilvēks, raksta "Diena".

Uz Tieslietu ministrijas vadību raugās arī ZZS, kura gan nedeleģētu nevienu savu biedru, bet atbalsta pieeju, ka partijas var uzņemties politisko atbildību par ministru kandidātiem no profesionāļu vidus. Vakar izskanējis, ka ZZS varētu piedāvāt ārlietu ministra amatu tagadējam vides ministram Raimondam Vējonim, taču vakarā partijas vadība to noraidīja, jo neuzskata par lietderīgu veikt šādu rokādi, jo tad nāktos meklēt jaunu vides ministru, kurš tagad vada arī reorganizējamo Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju.

Kā ziņots, otrdien pēc tikšanās ar "Vienotības" līderiem Dombrovskis pieļāva iespēju, ka jau nākamnedēļ, 22.aprīlī, Saeimā varētu notikt balsojums par kandidātiem uz vakantajiem ministru amatiem.

Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka ministru amatu kandidātiem, kas tiks virzīti uz vakantajām amatu vietām, jābūt profesionāliem cilvēkiem, kas ir spējīgi vajadzības situācijā pieņemt arī nepopulārus lēmumus.

LETA/foto:LETA