Baltijas valstis Eirovīzijā piedzīvo fiasko
Sabiedrība
2010. gada 28. maijs, 09:12

Baltijas valstis Eirovīzijā piedzīvo fiasko

Jauns.lv

Šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas notiek Oslo, visas trīs Baltijas valstis piedzīvojušas fiasko – finālam nekvalificējās neviens no baltiešu izpildītājiem.

Šāda neveiksme, kad finālā nav neviena Baltijas valstu pārstāvja, šķiet,  piedzīvota pirmo reizi. Visreālākās iespējas nokļūt starp labākajiem bija tieši Aišai, taču to liedza nelīdzsvarotais dziedājums un nepiemērotais skatuves tēls. Šis ir tas retais gadījums, kad daudzi citu valstu interneta lietotāji atzīst – Latvijai bija laba dziesma... jābrīnās, ka tā netika finālā.  

27.maija vakarā “Telenor” arēnā tika noskaidroti atlikušie desmit Eirovīzijas konkursa finālisti. Pēdējā no baltiešu cerībām – lietuvas grupa „InCulto” labāko desmitniekā netika.

Finālā, kas notiks 29.maijā, iekļuva visu PSRS bijušo Kaukāza republiku – Gruzijas, Armēnijas un Azerbaidžānas pārstāvji. Viņiem pievienojās arī Ukrainas, Turcijas, Izraēlas, Īrijas, Kipras, Rumānijas un Dānijas izpildītāji.

No pirmā pusfināla finālā tika Bosnija un Hercegovina, Moldova, Krievija, Grieķija, Portugāle, Baltkrievija, Serbija, Beļģija, Albānija un Īslande.

Kasjauns.lv