112
2010. gada 29. maijs, 16:00

Uz valsts ceļiem parādījušies krāpnieki ar viltotiem zelta juvelierizstrādājumiem

Jauns.lv

Policija brīdina, ka šodien reģistrēti jau divi gadījumi, kad ārzemnieki apkrāpuši garāmbraucošus autovadītājus, piedāvājot nopirkt viltotus zelta juvelierizstrādājumus.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa aģentūru LETA informēja, ka šodien policijas darbinieki saņēmuši iesniegumus par krāpšanas gadījumiem saistībā ar viltotu zelta juvelierizstrādājumu nopirkšanu.

Pēc Rekšņas teiktā, notikuši divi gadījumi pie Ķekavas apļa un uz Tallinas šosejas, kad ceļa malā stāvējušas automašīnas un tās vadītāji prasījuši garāmbraucošajiem palīdzību. Krāpnieki autovadītājiem stāstījuši, ka viņiem salūzusi automašīna un nepieciešams nopirkt detaļas remontam. Tā kā viņiem it kā neesot naudas, viņi piedāvājuši garāmbraucošajiem nopirkt no viņiem zelta juvelierizstrādājumus par zemāku cenu.

Pēc pārbaudes konstatēts, ka visi nopirktie juvelierizstrādājumi ir viltoti.

Rekšņa sacīja, ka fiksētas divas "Audi" markas automašīnas, kā arī automašīna "BMW" un pagaidām neidentificēta apvidus automašīna, kurām bijušas Bulgārijas vai Rumānijas valsts numura zīmes. Līdzīgas automašīnas bija redzētas arī uz autoceļiem Limbažu novadā.

Sakarā ar šiem gadījumiem policija brīdina autovadītājus būt uzmanīgākiem un nekļūt par krāpnieku upuriem.

LETA

Tēmas