Aizturētā dziedātāja lamājas un policistiem draud ar Latvijas prezidentu
Sabiedrība
2010. gada 14. jūnijs, 15:00

Aizturētā dziedātāja lamājas un policistiem draud ar Latvijas prezidentu

Jauns.lv

Pēc aizturēšanas operas soliste Asmika Grigorjana policistus lamā necenzētiem vārdiem, kā arī sola, ka Latvijas valsts prezidents viņiem trīs reizes kaut ko izdarīs.

­

Jau ziņots, ka Vecrīgā par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā un huligāniskām darbībām aizturēts režisors Viesturs Kairišs un operas soliste Asmika Grigorjana.

Kā situāciju skaidro pats režisors, incidentā ar pašvaldības policiju viņu visvairāk šokējis pilnīgs cieņas trūkums pret sievieti – Grigorjana ne tikai nogāzta uz zemes ar aizlauztām rokām, bet arī rupji izsmieta. Tikmēr policijas uzņemtajā video pēc aizturēšanas redzams, ka aizturētā operas soliste uzvedas visai neadekvāti. Atgādināsim, ka alkohola tests Grigorjanas izelpā uzrādīja 1,96 promiles alkohola, savukārt Kairišs no alkohola testa veikšanas uz vietas atteicās, tādēļ reibuma pakāpes noteikšanai nogādāts medicīnas iestādē, kur Kairišam konstatētas 1,26 promiles alkohola. Viņa lietu paredzēts izskatīt RPP 28.jūnijā, taču par piemērojamo sodu Grigorjanai būs jālemj tiesai.

LETA

­