Sabiedrība
2010. gada 16. jūnijs, 14:41

Aizturētais Livanovičs bijis Miķelsona biznesa partneris

Jauns.lv

Kopā ar AS "Latvenergo" amatpersonām aizturētais Andrejs Livanovičs bijis "Latvenergo" prezidenta Kārļa Miķelsona un viņa vietnieka Aigara Meļko biznesa partneris kompānijā "Innovia", liecina "Firmas.lv" informācija.

Miķelsonam un Meļko pieder katram pa 33,75% SIA "Innovia" daļu. Livanovičam līdz pat pagājušā gada augustam piederēja 5% "Innovia" daļu, un viņš bijis šī uzņēmuma valdes priekšsēdētājs. Livanovičs bija viens no "Innovia" dibinātājiem 2006.gada maijā, Meļko iesaistījies mēnesi vēlāk, bet Miķelsons - 2008.gadā.

Patlaban "Innovia" līdzīpašnieki bez Miķelsona un Meļko ir arī zinātniskās pētniecības uzņēmuma "PRU SIA" vadītājs, inženierzinātņu doktors Ilgaitis Prūsis (JL) ar 22% daļu, SIA "Europrojects" valdes priekšsēdētāja, konsultante Eiropas Savienības fondu jautājumos Lidija Škoļnija ar 7,5% daļu un Atjaunojamās enerģijas konfederācijas un Vēja enerģijas asociācijas valdes loceklis Aivars Nātre ar 3% daļu.

Livanovičs iepriekš bija arī enerģētikas koncerna "Alstom Power" pārstāvis Baltijā un Francijas tirdzniecības un rūpniecības kameras Latvijā valdes loceklis. "Alstom" ir ilggadējs "Latvenergo" partneris dažādos rekonstrukcijas projektos.

Kā ziņots, Lavinovičs ilgstoši - no 2006.gada novembra līdz pagājušā gada novembrim - bija arī Daugavpilī reģistrētā uzņēmuma SIA "Būvenergoserviss" valdes loceklis. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir aizturējis arī "Būvenergoservisa" vienīgo īpašnieku un valdes priekšsēdētāju Mihailu Paladiju.

Livanovičs bija minēts laikraksta "Dienas Bizness" 2009.gada Latvijas 700 miljonāru sarakstā ar pamatojumu, ka viņam piederošā kompānija "Energy Consulting" guvusi prāvu peļņu, pateicoties vairākiem ar ārvalstu energokompānijām noslēgtiem līgumiem.

Piemēram, 2007.gadā šī Lavinovičam pilnībā piederošā kompānija nopelnīja 1,81 miljonu latu, gadu vēlāk - 550 000 latu, bet pērn kompānijas peļņa bija 415 000 latu.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām ir aizturējis septiņus cilvēkus - piecus uzņēmuma darbiniekus un divas privātpersonas, aģentūru LETA informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

KNAB aizturētās "Latvenergo" koncerna amatpersonas ir uzņēmuma Miķelsons, Meļko, AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Ivars Liuziniks un viņa vietnieks Andrejs Stalažs, kā arī "Sadales tīkla" Austrumu reģiona tehniskais vadītājs Edgars Vitkovskis. To apstiprināja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Juris Pūce.

LETA