Latvijas konsule Gruzijā atbrīvota no amata, izspiešana nav fiksēta
Sabiedrība
2010. gada 27. jūnijs, 19:00

Latvijas konsule Gruzijā atbrīvota no amata, izspiešana nav fiksēta

Jauns.lv

Ārlietu ministrija pārbaudē nav konstatējusi koruptīva nozieguma pazīmes Latvijas vēstniecības Gruzijā konsules Gundegas Smiltiņas darbībā, taču viņai piemērots disciplinārsods.

­

ĀM preses sekretārs Rets Plēsums informēja, ka kriminālpārkāpumi, proti, koruptīva nozieguma pazīmes, Smiltiņas darbībā nav konstatēti, taču viņa pārkāpusi disciplinārās normas. Līdz ar to Smiltiņai kā disciplinārsods piemērota atbrīvošana no ierēdņa amata.

Par viņas disciplinārpārkāpumiem tiek uzskatīta amata pienākumu nepildīšana un nekorekta attieksme pret personu, pildot amata pienākumus.

Plēsums arī uzsvēra, ka vēl turpinās pārbaude par Latvijas goda konsules Odesā Olenas Aleksejenko rīcību - vairāki Latvijas pilsoņi uzņēmēji bija sūdzējušies, ka konsule mēģinājusi no viņiem izspiest naudu. Goda konsule patlaban ir atstādināta no amata, bet par viņas likteni lems Atestācijas komisijā.

Jau vēstīts, ka "TV3" raidījums "Nekā personīga" aprīlī ziņoja, ka Latvijas goda konsule Odesā esot mēģinājusi izspiest naudu, tādēļ ĀM apturēja viņas mandātu un informēja Ukrainas kolēģus par šo gadījumu. Raidījums norādīja, ka Latvijas vēstniecības konsule Tbilisi Smiltiņa par Latvijas vīzu noformēšanu esot prasījusi dāvanas - zelta rotaslietas un citus vērtīgus priekšmetus.

Iesaistot kādu Gruzijā pazīstamu politiķi, esot arī savākti pierādījumi, ka cerībā tikt pie vīzām gruzīni Latvijas konsulei esot dāvinājuši juvelierizstrādājumus un citas dārgas dāvanas. Pierādījumi tika nosūtīti Latvijas Ārlietu ministrijai.

ĀM arī Smiltiņu atsauca no amata.

BNS/Foto:LETA


­