Sabiedrība
2010. gada 4. jūlijs, 15:42

Vairāki cilvēki cietuši no karstuma

Jauns.lv

Pagājušajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests saņēmis vairākus izsaukumus, kur no karstuma cietuši cilvēki, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

No karstuma dūriena cietuši seši cilvēki, tostarp kāds sešus mēnešus vecs bērns, kas sakarsis no saules, atrodoties mājas bēniņu istabā. Četri no cietušajiem ar paaugstinātu temperatūru, krampjiem un galvassāpēm nogādāti slimnīcā.

Pieci cilvēki cietuši no saules apdegumiem, divi no tiem nogādāti slimnīcās.

Pagājušā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests saņēmis divus izsaukumus, kad palīdzība bija nepieciešama slīkstošiem cilvēkiem. Kāda 64 gadus veca sieviete, diabēta slimniece, sakarsusi saulē gājusi peldēties, taču organisms neizturēja temperatūras svārstības un sieviete sāka slīkt. Mediķiem sievieti izdevās izglābt un viņa nogādāta Gaiļezera slimnīcā. Savukārt Ragaciema pludmalē vakar noslīka kāds 73 gadus vecs vīrietis.

Mediķi atgādina, ka karstais laiks nav savienojams ar alkohola lietošanu un īpaši sirds slimniekus aicina ilgstoši neuzturēties karstā saulē.

LETA