Miķelsona un Meļko meitas īpašumiem uzlikts arests
Sabiedrība
2010. gada 7. jūlijs, 08:33

Miķelsona un Meļko meitas īpašumiem uzlikts arests

Jauns.lv

Diviem īpašumiem, ko no „Latvenergo" bijušā vadītāja Kārļa Miķelsona un viceprezidenta Aigara Meļko meitas nopirka ar Andreju Livanoviču saistītas firmas, ir uzlikts arests.

Arests ir uzlikts dzīvoklim Berģos, ko 2007.gada vasarā no Meļko meitas par 230 000 latiem nopirka Livanoviča vadītais uzņēmums "AGZ". Šo īpašumu Meļko meita iegādājās 2004.gadā, par to maksājot 45 000 latu, liecina informācija zemesgrāmatā, raksta laikraksts „Diena”.

Tāpat arests uzlikts savulaik Miķelsonam kopā ar meitu piederošajam nekustamajam īpašumam Engurē. Par šī īpašuma iegādi Miķelsons 2002.gadā saskaņā ar informāciju viņa amatpersonas deklarācijā samaksāja nedaudz vairāk kā 21 000 latu. Bijušais "Latvenergo" šefs nopelnīja nedaudz vairāk kā 400 000 latu, 2007.gada vasaras sākumā pārdodot īpašumu Engurē Igaunijas kompānijai "Isengar OU". Šī kompānija 2007.gada aprīlī kļuva par "AGZ" vienīgo īpašnieci, bet "AGZ" vadītājs kopš tā laika bija Livanovičs.

Arests abiem īpašumiem uzlikts saskaņā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) jūnija vidū pieņemto lēmumu. Vaicāti, vai arests Latvenergo lietā ir uzlikts arī citiem īpašumiem, KNAB "Dienai" atbildi nesniedza, norādot, ka birojs komentārus konkrētās lietās, tajā skaitā par plānotajām un veiktajām darbībām, ārpus paziņojumiem presei nesniedz.

Tāpat jau ziņots, ka saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām laika posmā no 2006.gada līdz 2010.gada jūnijam KNAB šogad 14.jūnijā sāka kriminālprocesu par noziedzīgajiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, ko izdarījusi organizēta grupa. Kriminālprocesa ietvaros 15. un 16.jūnijā tika aizturētas astoņas personas, no tām piecas strādāja valsts uzņēmumos "Latvenergo" un "Sadales tīkls".

KNAB vaino "Latvenergo" amatpersonas un privātuzņēmumu pārstāvjus vairāk nekā 1,13 miljonu eiro (794,2 tūkstošu latu) noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā.

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus. "Latvenergo" koncernā ietilpst "Latvenergo" un pieci meitasuzņēmumi - "Augstsprieguma tīkls", "Sadales tīkls", "Latvenergo Kaubandus", "Latvenergo Prekyba" un "Liepājas enerģija".

BNS