Zatlera kumeliņš atzīts par labāko
Sabiedrība
2010. gada 8. jūlijs, 07:10

Zatlera kumeliņš atzīts par labāko

Jauns.lv

„Viņa ieguva labāko vērtējumu visās četrās kategorijās. Domājams, to neietekmēja slavenais krusttēvs,” smejoties atzīst Tērvetes zirgaudzētavas vadītāja Ieva Nebare.

­

15. martā dzimušais kumeliņš pie prominentā krusttēva tika 13. aprīlī. Valdis Zatlers ar kundzi deva mazajai ķēvītei vārdu Rešlija. To izdomāt nav bijis viegli, jo vārdam bija jāsākas ar R un jāsatur burts Š.

Rešliju jūnijā vērtēja zinoša komisija un vērtēja pēc četrām pazīmēm: izcelšanās, eksterjera, gaitas un kopējā iespaida. Visās četrās kategorijās no iespējamajiem desmit punktiem Rešlija savāca maksimālo.

Rešlija ir dzimusi dižciltīgiem vecākiem – mammas Šarlotes un tēva Radianta, kurš savulaik sevi parādījis kā izcils sacīkšu zirgs.

Valdis Zatlers savu krustmeitiņu ir apciemojis arī 8. jūnijā, kad Tērvetes zirgaudzētavā savas vizītes laikā viesojās Somijas prezidentes Tarjas Halonenas. Arī šajā reizē Rešlija tika pie  veselīgiem kārumiem – Zatlers bija sarūpējis cienastam ābolus un burkānus. Zirgi prezidenta vizītes laikā bija aplokā, taču Valdis Zatlers nekļūdīgi atpazina savu krustmeitiņu. Tomēr no kumeliņa sagaidīt, ka viņa atpazīs valsts prezidentu ir pārlieku daudz cerēts. „Rešlija pat neatpazīst mani – zirgaudzētavas vadītāju. Viņas svarīgākie cilvēki ir kopēji, kas ikdienā ar viņu kontaktējas,” atzīst Ieva Nebare.

Valdim Zatleram patīk zirgi, ievērojuši zirgaudzētavas darbinieki. Savulaik, kad Valdis Zatlers ASV bija apguvis moderno artroskopijas metodi, viņš, sadarbībā ar veterinārārstu locītavas atroskopiski operējis arī zirgiem.

Anda Leiškalne/Foto: Mārīte Saule un Toms Kalniņš Valsts prezidenta kanceleja

­