112
2010. gada 8. jūlijs, 10:38

"Daugavas" stadionā šonakt sabojāta viena no mediķu teltīm

Jauns.lv

Šonakt kāds vēl nenoskaidrots ļaundaris sagriezis vienu no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) teltīm, kura X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā atrodas "Daugavas" stadiona apkaimē, aģentūru LETA informēja NMPD pārstāve Laura Bundule.

"Kā pastāstīja Bundule, šorīt, atgriežoties postenī, mediķi konstatējuši, ka vienai no teltīm ir veikti trīs griezumi, no kuriem viens pat aptuveni metra garumā. Līdz ar to teltī ir tecējis ūdens un patlaban mediķi līmē un lāpa telti, kā arī atbrīvo to no ūdens, lai varētu sniegt palīdzību svētku dalībniekiem, kuri jau tagad pēc tās lūdz.

Par notikušo informēti svētku organizatori, norādīja Bundule.

Kā ziņots, svētku laikā dažādās svētku norises vietās pastāvīgi dežurēs vairāk nekā simts mediķu, tostarp neatliekamās medicīnas ārsti, bērnu reanimatologi, bērnu traumatologi, bērnu intensīvās terapijas māsas un citi speciālisti, aģentūru LETA informēja dienesta Komunikācijas nodaļā.

Papildu tam svētku norises vietās pirmās palīdzības sniegšanai Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests piesaistījis arī sertificētus pirmās palīdzības sniedzējus no Latvijas Sarkanā Krusta.

Svētku laikā pasākumu norises vietās medicīnisko palīdzību varēs atrast, ja meklēs lielu baltu balonu ar sarkanu krustu, dzeltenu telti vai ātrās palīdzības mašīnu.

Mediķi dežurēs uz vietas svētku norises vietās "Daugavas" stadionā, Mežaparka Lielajā estrādē, Ķīpsalas izstāžu zālē, Vērmanes dārzā, Rīgas Latviešu biedrības namā, Rīgas Kongresu namā, Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā un citviet, kā arī svētku dalībnieku gājiena laikā.

LETA