Sabiedrība

Četras reizes palielinās dotāciju privātajiem bērnudārziem?

Jauns.lv

Rīgas pašvaldība plāno vairāk nekā četras reizes - no 30 latiem uz 125 latiem - palielināt dotāciju privātajiem bērnudārziem par mazo rīdzinieku nodrošināšanu ar pirmsskolas izglītības programmas apguvi, liecina sagatavotais pašvaldības 2011.gada budžeta projekts.

Četras reizes palielinās dotāciju privātajiem bērn...

Šādas dotācijas nodrošināšanai būtu nepieciešami 2,5 miljoni latu.

Budžeta projektu rīt, 26.augustā, vērtēs Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti.

Politisko partiju apvienības "Vienotība" Rīgas domē pārstāvēto partiju "Jaunais laiks" (JL) un "Pilsoniskā savienība" (PS) deputāti pauda gandarījumu, ka ir ņemts vērā opozīcijas deputātu priekšlikums palielināt pašvaldības dotāciju privātajām izglītības iestādēm par Rīgā deklarēto pirmsskolas vecuma bērnu nodrošināšanu ar pirmsskolas izglītības programmas apguvi.

Rīgas pašvaldība bērnudārzu rindu likvidēs trīs gadu laikā, iepriekš solīja Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (LPP/LC).

Kā norādīja Aldermane, 1.septembrī bērnudārzos nevarēs tikt 5700 bērnu.

Komitejas priekšsēdētāja skaidroja, ka jaunu bērnudārzu būvniecībai šādas rindas likvidēšanai būtu nepieciešami 50 miljoni latu. Šādu summu pašvaldība nevarot atļauties, turklāt pēc kāda laika daudzi no šiem bērnudārziem būtu jāslēdz bērnu trūkuma dēļ.

"Atcerēsimies deviņdesmito gadu sākumu, kad tika slēgti bērnudārzi, un nepieļausim 20 gadu vecas kļūdas," aicināja Aldermane.

Pēc viņas teiktā, pašvaldība bērnudārzu rindu plāno likvidēt, sadarbojoties ar privāto sektoru.

Aldermane savā runā norādīja arī uz neskaidrību ar sešgadīgo bērnu mācībām - vai viņiem būs jāmācās skolā vai bērnudārzā. Ja šiem bērniem būs jāmācās skolā, viņu atšķirīgā kontingenta dēļ sākumskolas skolotājam noteikti būs nepieciešams asistents, uzsvēra komitejas priekšsēdētāja.

LETA