112
2010. gada 27. augusts, 16:25

NBS karavīrs nelikumīgi pārvadājis alkoholu un tabaku

Jauns.lv

Sadarbojoties vairākām tiesībsargājošajām iestādēm, šonedēļ par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvadāšanu un uzglabāšanu aizturēts kāds Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīrs un civilpersona, aģentūra LETA uzzināja Aizsardzības ministrijā (AM).

24.augustā Valsts policijas (VP) Ekonomikas policijas darbinieki sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes darbiniekiem uz autoceļa Klaipēda-Liepāja apturēja automašīnu "Renault Master", kuras kravas nodalījumā atradās liels daudzums alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu bez Latvijas akcīzes marķējuma.

Par minēto preču nelikumīgu pārvadāšanu un uzglabāšanu tika aizturēts NBS karavīrs un arī kāda civilpersona. Par šo faktu sākts kriminālprocess, bet izmeklēšanas interesēs plašāka informācija par notikušo tuvākajā laikā netiks sniegta, norāda AM.

Aizturēšana tika veikta, pārbaudot Militārās policijas (MP) rīcībā esošo operatīvo informāciju.

NBS komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube ir gandarīts par veiksmīgu tiesībsargājošo institūciju sadarbību un pateicīgs VP par operatīvo rīcību. Viņš norāda arī uz MP profesionalitāti un spējām pašiem identificēt un atklāt karavīru prettiesiskās darbības.

"Neskatoties uz šādiem nepatīkamiem ārkārtas gadījumiem, esmu pārliecināts par karavīru godprātību, bet ikviens, kurš kompromitē bruņoto spēku morālās vērtības, viennozīmīgi ir pelnījis nosodījumu," komentējot aizturētā karavīra rīcību, uzsver NBS komandieris.

LETA