Bukmeikeri par favorītiem uzskata „Saskaņas centru”
2010. gada 31. augusts, 14:14

Bukmeikeri par favorītiem uzskata „Saskaņas centru”

Jauns.lv

Vadošie Latvijas sporta totalizatora „Betsafe.com” bukmeikeri par diezgan izteiktiem vēlēšanu favorītiem uzskata apvienību „Saskaņas centrs”.

­

Šā spēka uzvara vēlēšanās tiek prognozēta ar aptuveni 50% varbūtību jeb likmes izmaksas koeficientu 1,85.

Kā otro favorītu sarakstā bukmeikeri ievietojuši apvienību „Vienotība” ar koeficientu 3, bet trešās labākās izredzes ir Zaļo un zemnieku savienības sarakstam ar koeficientu 7. Tālāk seko apvienības „Tēvzemei un brīvībai”/LNNK un „Visu Latvijai!” saraksts ar koeficientu 13, apvienība „Par Labu Latviju” ar koeficientu 17 un „Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” ar koeficientu 21.

Lielākā ietekme uz likmju koeficientiem ir pašreizējiem vēlētāju aptauju rezultātiem, un to rādījumi atspoguļojas arī bukmeikeru prognozēs. „Tomēr mēs apzināmies, ka šajās aptaujās nebūt nav nolasāma visa mums vajadzīgā informācija par iespējamo vēlēšanu iznākumu, jo jāņem vērā arī tādi faktori kā neizlēmusī sabiedrības daļa, vēsturiski novērotās tendences sabiedrības viedokļa izmaiņās un balsojumā pavisam īsu laiku pirms vēlēšanām, kā arī daudzi citi faktori,” stāsta „Betsafe.com” bukmeikers un viens no vēlēšanu prognožu autoriem Roberts Egle.

Bukmeikeri arī izteikuši prognozes par katra vadošā saraksta izredzēm pārvarēt 5% barjeru. Piemēram, „Par Labu Latviju” izredzes iekļūt Saeimā vērtētas ar koeficientu 1,20 jeb vairāk nekā 80% varbūtību, PCTVL ar 1,30 jeb vairāk nekā 70%.

Neatkarīgi no bukmeikeru prognozēm Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka, kuru PCTVL valde izvirzījusi kā savu Ministru prezidenta amata kandidāti, uzskata, ka nākamās Saeimas sasaukumā viņa strādās „uzticības valdībā”.

Ždanoka skaidro, ka Latvijai pēc diviem līdz trīs gadiem neizdosies izvairīties no šādas „uzticības valdības” veidošanas, jo mūsu valsti skars nākamais ekonomiskās krīzes vilnis un politiskā elite būs spiesta veidot kompetentu Ministru kabinetu, kuram cilvēki spēj uzticēties.

Galvenās PCTVL atšķirības no „Saskaņas centra”, pēc Ždanokas domām, ir pēdējā nekoncentrēšanās uz krievvalodīgajiem pilsoņiem un vēlme attiecības ar Krieviju balstīt tikai uz biznesa kontaktiem. Ždanoka uzsvēra, ka PCTVL krievvalodīgos pilsoņus izvirzījuši par prioritāti un attiecības ar Krieviju balsta arī kultūras un valodas kontaktos.

LETA

­