Šķēle: „Par labu Latviju” mugurkauls ir Tautas partija
Sabiedrība

Šķēle: „Par labu Latviju” mugurkauls ir Tautas partija

Jauns.lv

Tautas partijas dibinātājs Andris Šķēle nepiekrīt apgalvojumam, ka apvienošanās ar partiju LPP/LC būtu uzskatāma par TP mazspējas atzīšanu. Uz 10. Saeimu partija startē ar 55 cilvēkiem.

Šķēle: „Par labu Latviju” mugurkauls ir Tautas par...

­

Andris Šķēle zina, kur atrodas „Par labu Latviju” mugurkauls...
Andris Šķēle zina, kur atrodas „Par labu Latviju” mugurkauls...

"Mēs neapvienojamies, mēs esam izveidojuši vēlēšanu apvienību. Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās un vēl pirms tam TP ir startējusi vidēji ar 50-55 cilvēkiem no 100, un šajās vēlēšanās mēs startējam aptuveni 55. Un sava milzīga loma ir arī reģionālajām partijām, un ir vairāki pieteikumi no uzņēmējiem, kur viņi ir pastāvējuši un gribējuši cilvēkus, un kādas 30 nominācijas ir no LPP, tā kā mugurkaulu jebkurā gadījumā veido TP," sacīja Šķēle.

Atbildot uz jautājumu, vai tomēr nav spēku salikšana, lai pārsniegtu 5% barjeru, viņš pauda pārliecību, ka šo robežu TP būtu pārvarējusi tāpat. "Es domāju, ka 5% mēs būtu tikuši garām jebkurā gadījumā. Esmu par to absolūti pārliecināts. Es pat domāju, ka šī apvienība ir diezgan sarežģīta, jo daudzos jautājumos mēs esam vienā elektorātā. Tas ir, mums tur nesasummējas, kad viens atnes kāposta lapiņu, otrs - krējuma burciņu un vēl kaut ko klāt, mēs faktiski esam vienā un tajā pašā elektorātā, līdz ar to nav redzams, ka pēc apvienības izveidošanas milzīgs pieaugums būtu," pārdomās dalījās Šķēle.

Tāpat TP dibinātājs uzsvēra, ka pēc atgriešanās politikā viņam ir izdevies izdarīt tās lietas, kuras viņš uzskatīja par galvenajām: "Labāk lai vērtē tie, kas skatās no malas. Man pašam liekas, ka pašu galveno ir izdevies izdarīt. Un manis radītās politiskās organizācijas rindas ir sapurinātas, ir ļaudis gan aizgājuši, gan palūgti aiziet, gan citādi sakārtojušās. Un domāju, ka tas emocionālais nošļukums, kas bija pirms kāda laika, pirms 2,5 gadiem, kad Kalvīša kungs atstāja premjera un partijas priekšsēdētāja amatu, tas ir beidzies.

Jā, varbūt nav tajos pacēlumos, kas bija izaugsmes gados, kad visi ļoti apmierināti bija, bet kā tādā lietišķā organizācijā, pragmatiskā, domāju, ka lietišķais klimats ir atgriezies, reāli uz zemes stāvot. Tas bija tas mērķis, ko es izvirzīju, un es domāju, ka tas lietišķais potenciāls, kas ir mūsu partijā, jebkurā gadījumā, arī tā milzīgā reģionu loma, kas ir bijusi būtiska mūsu partijai ar lielāko mēru skaitu, kas vienmēr ir bijis ļoti svarīgi, tas ir labs rezultāts. Tā kā organizācija ir dzīva, strādā, elpo un attīstās, jo galvenais ir nestāvēt uz vietas, bet attīstīties."

Viņš uzsvēra, ka šīs vēlēšanas ir vēlēšanu apvienību vēlēšanas, jo visi nopietnākie piedāvājumi saistās ar vēlēšanu apvienībām. "Vai tas ir SC, kas ir apvienība, jo tur ietilpst vairākas politiskas, partijas, "Vienotība", ZZS, TB un VL, tāpat arī PLL. Tā kā šis nav nekāds speciāls ārpus konteksta izrauts gadījums, kad ir apvienība PLL, jo tas ir līdzīgi kā citiem. Tā kā šeit runāt par izņēmumiem nav vietas, un pašlaik jau var runāt par piecām partijām, mums ir LPP/LC, Ogres partija, Rēzeknes, Daugavpils, tās ir visas, kas veido apvienību. Un jāteic, ka ar vairākām mēs uzturam arī ļoti intensīvas politiskas iekšējas debates, lai arī tās ir reģionālās partijas, bet dažos jautājumos, reģionālā konteksta jautājumos, debates ir vēl asākas. Bet tādas īpašas vienošanās mums ar LPP nav," viņš teica.

BNS/Foto:LETA

­