Video, kuru tu nevēlies redzēt! Spēkavīrs sacensību laikā gūst šausminošu traumu
foto: ekrānuzņēmums no video
Dena Džounsa gadījums parāda, ka pēkšņi pievēršanas augstas slodzes sportam nav veselīga.
Fitness

Video, kuru tu nevēlies redzēt! Spēkavīrs sacensību laikā gūst šausminošu traumu

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Britu spēkavīrs Dens Džounss sacensību laikā guva ļoti nepatīkamu traumu – viņš vienlaicīgi pārrāva abu kāju patellārās cīpslas, un viņa ceļgala bļodiņas burtiski iešāvās augšstilbos. Tas viss tika nofilmēts…

Video, kuru tu nevēlies redzēt! Spēkavīrs sacensīb...

Džounss 1. septembrī Sautportā piedalījās spēkavīru čempionāta finālsacensībās, kad viņam, 20 metrus līdz finiša līnijai, bija jānes 80 kilogramus smagi svari. Viss ritēja veiksmīgi līdz brīdim, kad vien dažus metrus pirms finiša viņš pārrāva abu ceļgalu cīpslas, vēsta Lielbritānijas mediji.

29 gadus vecais Džounss kopš gada sākuma trenējās, lai piedalītos spēkavīru sacensībās. Jūlijā viņš devās uz sacensībām Mančestrā, kur debitantu klasē spēja uzvarēt un nopelnīja vietu finālā.

Finālam viņš ļoti nopietni gatavojās: astoņas stundas nedēļā pavadīja svaru zālē un ievēroja 4500 kaloriju dienas diētu ar augstu olbaltumvielu un ogļhidrātu saturu, lai būtu pēc iespējas labākā formā.

Pēc šausminošās traumas Džounss uzskata, ka tas bija "dīvains negadījums", kuru ārsti joprojām nespēj izskaidrot. “Pēc tam, kad kopā ar ārstiem un ķirurgiem palēninājām video, izskatās, ka mana labā ceļgala cīpsla pēkšņi pārtrūkst, kā rezultātā kāja saliecās zem manis. Tad mans kreisais ceļgals saliecās, un arī šī cīpsla, atsitoties pret zemi, pārtrūkst. Es jutos tā, it kā es degtu, mani ceļgali bija iešāvušies augšstilbos, jo cīpslas saplīsa. Visdīvainākais, ko atceros, ir klusums. Visa pūļa uzmundrinājumi apklusa, un tad iestājās nāvīgs klusums, kad es vienkārši gulēju uz zemes,” viņš piebilda.

Džounsu nekavējoties nogādāja slimnīcā, kur viņš saņēma pretsāpju medikamentus un drīz pēc tam pārcieta piecas stundas ilgu operāciju, lai saites atkal saaugtu. Viņš slimnīcā pavadīja trīs nedēļas un mācījās no jauna staigāt.