112
2010. gada 6. oktobris, 14:20

Iereibis vadītājs ar pasažieriem metas iekaustīt ceļu policistus

Jauns.lv

Naktī uz 4.oktobri Valmierā kāds iereibis autovadītājs un divi viņa līdzbraucēji uzbrukuši ceļu policijas darbiniekiem, kuriem trijotni izdevies nomierināt un aizturēt, vien raidot brīdinājuma šāvienu gaisā.

Kā aģentūru LETA informēja Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma, neilgi pēc pusnakts Valmiera, Loku ielā, 1984.gadā dzimis vīrietis, kurš brauca ar automašīnu BMW, nepakļāvās policijas darbinieku prasībām apturēt automašīnu un metās bēgt.

Nedaudz vēlāk, kad policijai minēto automašīnu izdevās apturēt, tās vadītājs un divi pasažieri, 1966. un 1988.gadā dzimuši vīrieši, izrādīja fizisku pretošanos un uzbruka policijas darbiniekiem, kuri pildīja dienesta pienākumus. Lai pārtrauktu ālēšanos, policijas darbinieks raidījis brīdinājuma šāvienu gaisā.

Noskaidrots, ka vīrietis automašīnu vadījis 0,61 promiles alkohola reibumā, turklāt bez transporta līdzekļa vadītāja tiesībām. Tiesības vadīt transporta līdzekli vīrietim jau atņemtas ar Valmieras tiesas lēmumu par transporta līdzekļa vadīšanu alkohola reibumā. Gan automašīnas vadītājam, gan pasažieriem nozīmēta ekspertīze narkotisko vielu klātbūtnes organismā noteikšanai.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 269.panta 1.daļas par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai saistībā ar tās likumisku dienesta darbību, par ko paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz septiņiem gadiem. Tāpat kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 270.panta 1.daļas par pretošanos varas pārstāvim vai citai amatpersonai, ja tā izpilda tai uzliktos dienesta pienākumus, par ko paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai ar arestu, vai ar naudas sodu līdz 60 minimālajām mēnešalgām.

Kā informēja Jukāma, vakar visām trim aizturētajām personām, kuras jau iepriekš bijušas policijas redzeslokā un sodītas par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, Valmieras rajona tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

LETA