Sabiedrība
2010. gada 20. oktobris, 17:24

Skolēnu dziesmu un deju kolektīvi koncertēs uz "Tallink" prāmjiem

Jauns.lv

Skolēnu brīvdienās - laikā no 22.oktobra līdz 30.oktobrim - kruīza ceļojumos Rīga-Stokholma-Rīga uz "Tallink" prāmjiem "Romantika" un "Festival" koncerta kruīzos piedalīsies populāri bērnu un jauniešu dziesmu un deju kolektīvi, kā arī Valsts policijas tēli Runcis Rūdis un Bebrs Bruno, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja AS "Tallink Latvija" pārdošanas un mārketinga direktore Baiba Muceniece.

Skolēnu brīvdienās uz "Tallink" prāmjiem tiek organizēta īpaša nedēļa - "Bērni bērniem".

"Šī nedēļa mums jau ir kļuvusi kā tradīcija - pasākumu "Bērni bērniem" organizējam skolēnu rudens un pavasara brīvdienās jau otro gadu. Šajā nedēļā dažādos pasākumos ceļojumu laikā uzstājas vairāki bērnu un jauniešu vokālie un deju kolektīvi, kā arī tiek organizēti dažādi bērnus izglītojošie pasākumi," stāsta AS "Tallink Latvija" izpilddirektors Hillards Taurs.

Ceļojumos dosies un uz kuģa lielās skatuves ar jautriem un dzīvespriecīgiem priekšnesumiem uzstāsies Latvijas populārie un talantīgie bērnu un jauniešu kolektīvi: "Dzeguzītes", "Knīpu un Knauķu", "Tarkšķu", "Marie N", "Violento" un "Smaidiņa" dziedātāji un "Dzintariņa", "Zelta Sietiņa", "Monas", "Rūsiņa", "Aliens" un "BG deju studijas" dejotāji.

Būs arī viesi no Lietuvas - bērnu džeza studija "Kivi Junior" un "Green Day Fun" un "Niunsas" dejotāji. Atsevišķos reisos papildus notiks dažādi pasākumi: zviedru valodas apmācība mazajiem ceļotājiem un radošās darbnīcas ar praktiskām apmācībām trauku dekorēšanā un kuģu veidošanā no māla.

Policijas tēli Runcis Rūdis un Bebrs Bruno ceļojumā uz Stokholmu ar "Tallink" prāmjiem dosies pirmo reizi. Rūdis un Bruno kopā ar policijas darbinieku vadīs vairākus pasākumus gan bērniem, gan arī viņu vecākiem - notiks mācību stundas par satiksmes drošību un bērnu drošību, atrodoties uz ielas un mājās. Vakara gaitā Runcis Rūdis un Bebrs Bruno ar bērniem spēlēs dažādas spēles, kuru laikā bērni varēs iegūt papildu informāciju par savu drošību un saņemt dažādas balvas. Paredzēts arī zīmējumu konkurss par noteiktu tēmu, un bērni varēs izgatavot sev atstarotājus.

Kā norāda Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš, "šī ir lieliska iespēja policijas darbiniekiem sasniegt un izglītot bērnus ne vien skolā, bet arī viņu brīvajā laikā".

LETA