Ameriks vēlas, lai Lužkovs vada Rīgas brīvostas pārstāvniecību Krievijā
Sabiedrība
2010. gada 26. oktobris, 22:10

Ameriks vēlas, lai Lužkovs vada Rīgas brīvostas pārstāvniecību Krievijā

Jauns.lv

Bijušais Maskavas mērs Jurijs Lužkovs ir tik ietekmīgs cilvēks ar labiem sakariem, ka varētu pretendēt uz Rīgas brīvostas pārstāvniecības Krievijā vadītāja amatu.

­

Rīgas brīvostas jaunais valdes priekšsēdētājs,  Andris Ameriks (LPP/LC), kurš šo amatu ieņēma pēc Aināra Šlesera ievēlēšanas 10. Saeimā, ir gatavs darbā pieņemt nu jau bijušo Maskavas mēru Juriju Lužkovu, kurš kritis Kremļa nežēlastībā.

Jau ziņots, ka Rīgas brīvosta grasās savas pārstāvniecības atklāt Krievijā, Baltkrievijā un Kazahstānā. Par brīvostas pārstāvi Maskavā varētu kļūt Lužkovs. „Kāpēc, piemēram, par Rīgas brīvostas pārstāvniecības vadītāju neuzaicināt bijušo Krievijas galvaspilsētas mēru Juriju Lužkovu,” Amerika teikto citē Krievijas informācijas aģentūra „Regnum”.

Ameriks paziņojis, ka brīvostai jāatklāj pārstāvniecības visās trijās lielākajās NVS valstīs, lai tādējādi Rīgas ostai piesaistītu kravas no un uz austrumiem. Šīs pārstāvniecības, pēc Amerika teiktā, esot jāvada Krievijas uzņēmēju vidē labi pazīstamiem cilvēkiem ar „plašiem sakariem”.

Elmārs Barkāns/Foto: LETA

­